Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Andra raka cupsegern för Häcken – trots utvisning

Häcken tog sin andra raka seger i Svenska Cupen-gruppspelet. Trots en utvisning på Jasmin Sudic så vann Häcken med 3–1 mot Åtvidaberg.

Superettan-laget Åtvidaberg kom på besök när Häcken spelade sin första tävlingsmatch på Bravida Arena i år.

Det dröjde inte längre än fem minuter innan hemmalaget tog ledningen. En blixtrande omställning där Nasiru Mohammed och Alexander Farnerud stod för förarbetet avslutades av Alhassan Kamara, som därmed gjorde sitt tredje mål i gruppspelet.

Anfallaren stod för två mål i Häckens 4–0-seger mot BKV Norrtälje förra helgen.
Häcken radade upp chanser i slutet av första halvlek och närmade sig en tvåmålsledning innan paus. Då kvitterade Åtvidaberg i stället. En inläggsslagen frispark nickades i mål av Emil Bellander, och det stod 1–1 i halvtid.

Tio minuter in i andra halvlek återtog Häcken ledningen. Ett långt anfall slutade med att en Åtvidaberg-försvarare styrde bollen i eget mål.

Med knappt en halvtimme kvar small det på mittplan. Jasmin Sudic tacklade den förre Gais-anfallaren Linus Tornblad för att stoppa en kontring, och Häcken-backen visades ut direkt.

Trots det fortsatte hemmalaget att hota Superettan-lagets försvar på omställningar, och i den 70:e minuten utökade Nasiru Mohammed ledningen. Yttern högg på en målvaktsretur,

Åtvidaberg försökte ta sig tillbaka in i matchen men Häcken försvarade sig tryggt med tio man. 3–1 blev slutsiffrorna och Häcken har två raka cupsegrar.

Nästa helg väntar en avgörande match mot Örebro SK, som slog Norrtälje med 5–0 på lördagen.