Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

André Villas-Boas nya satsning: Rally

André Villas-Boas har varit utan uppdrag sedan han under uppmärksammade former lämnade Olympique de Marseille. Nu har tränaren ett nytt jobb: som rallyförare.

Fotbollstränaren André Villas-Boas fick under uppmärksammade former lämna sitt uppdrag som huvudtränare för Marseille i februari. Tränaren kritiserade klubbens styrelse för att ha över hans huvud värvat en spelare som han inte ville han in och innan han hann säga upp sig gav klubben honom sparken.

”Olympique de Marseille har meddelat avskedandet av André Villas-Boas som en försiktighetsåtgärd. Detta beslut har blivit oundvikligt med tanke på den senaste upprepningen av handlingar och attityder som allvarligt skadar institutionen i Marseille och dess anställda som försvarar den dagligen”, skrev klubben i ett pressmeddelande.

Kör WRC3 i slutet av maj

Sedan dess har André Villas-Boas varit utan jobb men nu är portugisen redo för nästa uppdrag – som rallyförare.

Villas-Boas, som tidigare tränat både Chelsea och Tottenham, kommer göra debut som förare i WRC3 i slutet av maj i Portugal, det skriver BBC.

43-åringen har suttit i rallybilen tidigare – 2018 var han med i Dakarrallyt, en tävling som slutade i en krasch för hans del.

WRC3 i Portugal avgörs 20-23 maj och Villas-Boas kommer köra en Citroen C3.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.