André Calisir lämnar IFK Göteborg

André Calisir, 30, lämnar IFK Göteborg. Detta för spela i grekiska Apollon Smyrnis.

ANNONS
|

Dagen innan nyårsafton kom uppgifter om att André Calisir skulle ha flugit till Aten och skrivit på för grekiska ligaelvan Apollon Smyrnis.

– Det är inget vi kommenterar, sa sportchefen Pontus Farnerud då.

Men nu står det klart att det blir just Grekland och Apollon Smyrnis som blir Calisirs nästa klubbadress.

Mittbacken kom till IFK Göteborg från Jönköpings Södra inför säsongen 2018. Sedan dess har han blivit en viktig del i Blåvitts försvarsspel.

Han var var med och tog cupguldet i somras och har varit lagkapten.

LÄS MER:Tack skitåret 2020 – låt nu Pontus krypa in våren

LÄS MER:Svenskkollen – så presterar de EM-aktuella utlandssvenskarna

Nu väntar nästa äventyr.

– Vi vet att många utländska klubbar följer oss och att det finns ett intresse för våra spelare, säger sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida och fortsätter:

ANNONS

– André är väldigt omtyckt på Kamratgården, han har haft en fin utveckling i Blåvitt och blivit landslagsman (i Armenien) under sin tid här. Vi är glada för Andrés skull, att han får chansen till en utlandskarriär. Vi önskar honom lycka till i Grekland och tackar honom för hans insatser för Blåvitt.

André Calisir står noterad för 76 framträdanden i IFK Göteborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS