Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

André Calisir klar för IFK Göteborg

Förre Jönköpings Södra-spelaren André Calisir är klar för IFK Göteborg. Mittbacken har skrivit kontrakt över 3,5 år. – Värvningen av Calisir gör mittbackskonstellationen ganska komplett tycker vi, säger tränaren Poya Asbaghi.

Mittbacken André Calisir är klar för IFK Göteborg. Han blir årets första nyförvärv och har skrivit kontrakt på 3,5 år, fram till sommaren 2021.

– Känns mycket bra. Även om jag bara varit på plats i några timmar inser man vilken stor och professionell klubb det här är, säger Calisir till klubbens hemsida.

27-åringen inledde karriären i Djurgården innan han, via en lånesejour hos Skellefteå FF, hamnade i Jönköpings Södra 2011. Under 2017 startade han samtliga 30 allsvenska matcher för klubben och har efter säsongen varit kontraktslös. Men nu är han alltså klar för IFK Göteborg.

– En spelande mittback och en lagspelare som jag känner väl sedan min tid i J Södra. Vi är väldigt nöjda med att ha knutit André till oss, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

IFK Göteborgs trupp innehåller förutom Calisir mittbackarna David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, Carl Starfelt och Benjamin Zalo.

– Värvningen av Calisir gör mittbackskonstellationen ganska komplett tycker vi, säger tränaren Poya Asbaghi.

Så, på den positionen är ni färdigvärvade?

– Man ska aldrig säga aldrig, men om man tittar på truppen är vi nöjda med mittbackarna vi har till vårt förfogande.

Asbaghi tillägger:

– Dels har vi tillräckligt många, dels har vi olika typer. Mittbackarna påminner inte om varandra, varenda en har sin spets. Det tycker jag är bra.

Vad säger du om Calisir?

– En spelare som vi tror kommer passa in bra i vårt arbetssätt. En snabb mittback som vi kommer behöva. Dessutom en skicklig försvarsspelare och på det en fantastisk karaktär. Vi är nöjda med att André har kommit till oss.

Har ni haft koll på honom länge?

– Jag har följt hans tid i allsvenskan och tittat väldigt intensivt på matcherna de senaste månaderna. Sedan har ju Mats (Gren) tränat honom i J-Södra... Det här är en lösning som passar väldigt bra in i det vi vill göra.

Är fler värvningar att vänta?

– När det kommer till mittbackar känner vi oss trygga med Andrés ankomst. Sedan är det ingen hemlighet att vi kommer behöva ha in spelare till de andra lagdelarna.

Calisir gör sin första träning med IFK Göteborg under onsdagen.

– Det var grymt att övergången kunde ske så smidigt och snabbt. Han vill komma igång och vara med från första dagen, säger Asbaghi.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.