Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Andersson om "intressanta" Larsson

Sam Larsson tvingades till sent återbud inför den förra landslagssamlingen men är nu skadefri och redo att konkurrera, och förbundskaptenen ser fram emot att se vad den före detta Blåvittspelaren kan visa. – Sam är en intressant spelare att ha med i ett landslag, säger han.

Sam Larssons fina form i nederländska Herenveen gjorde att förbundskapten Janne Andersson till slut gav den före detta IFK Göteborg-spelaren chansen i truppen mot Luxemburg och Bulgarien.

En skada satte dock stopp för Larsson som tvingades till ett sent återbud. Nu är dock 23-åringen skadefri och finns i högsta grad med i förbundskaptenens planer inför matchen mot Frankrike.

– Sam har kvaliteter med sin snabbhet och teknik och han är en poängspelare, han är en intressant spelare att ha med i ett landslag. Han har egenskaper som inte så många svenska spelare har med sin teknik i fart, säger Andersson.

Återstår att se om det blir någon speltid för Larsson i den tuffa matchen mot Frankrike där det mesta, något som Andersson betonade på presskonferensen, kommer att handla om försvarsspel.

Men förbundskaptenen är ändå spänd på att se vad Larsson kan göra.

– Det är alltid kul att se spelare man inte sett så mycket. Ska bli intressant att se honom i det här sammanhanget, säger han.