Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andersson: "De kunde ha sett mig som en svikare"

För fem dagar sedan läckte nyheten ut om att Janne Andersson blir ny förbundskapten. Men tills han tillträder fortsätter livet som vanligt. Något som visade sig tydligt när Norrköping slog Häcken. – I de här två matcherna har vi visat att det inte är några konstigheter, säger Andersson.

Utåt sett har det varit en hektisk vecka för den blivande förbundskaptenen. Efter att beskedet om att han tar över efter Erik Hamrén läckte ut under onsdagen hade Andersson hunnit med match mot Kalmar samt en presskonferens i Stockholm innan Norrköping kom till Hisingen för att möta Häcken.

De bråda dagarna var dock inget som märktes på Janne Andersson under mötet med Häcken.

– Det har gått hur bra som helst under veckan. Man får ju välja liksom hur man vill ha saker och ting. Det är klart att det är jätteroligt men jag har ju valt att det är i sommar. Jag tog torsdagen till att beta av det nu så kör vi igen och tränar som vi gör och vi förbereder oss på samma sätt, säger Andersson och fortsätter:

– Sedan vad som händer i huvudet på mig och andra … människor är ju människor så vi vet aldrig vad som händer framöver. Vi kanske blir mycket bättre. Det kanske är jättemånga som blir jätteglada för att jag ska i väg. Det kan man inte veta.

– Men för min del har det inte varit några konstigheter för jag har ju haft det i huvudet i en tre, fyra veckor.

Efter att ha slagit Kalmar med 4-1 på hemmaplan vände Norrköping 0-1 till 2-1 mot Häcken. 

– Det är klart att hade vi sett ut som fasen där ute och inte presterat och visat dålig attityd och moral, säger Andersson.

– Så det var ett skönt svar i onsdags när det läckte innan och det var ett skönt svar här. I de här två matcherna har vi visat att det inte är några konstigheter.

Hur har spelarna reagerat under veckan?

– Jag gick in i omklädningsrummet och sa till spelarna innan matchen att: ”Ja, jag ska bli förbundskapten” för då var det massa spekulationer. Sedan hade vi klarat av det. Då applåderade spelarna och sedan sa vi att: ”Nu kör vi”.

– Sedan har jag inte pratat mer om det och tänker inte göra det heller. Jag tänker inte nämna det mer. Nu är det som det är och nu kör vi. Alla vet hur det är och då gäller det att göra sitt bästa.

Efter matchen skanderade de tillresta Norrköpingssupportrarna: "Grattis, Janne". Ett värmande budskap för tränaren.

– Det är jätteroligt med det gensvaret jag har fått i Norrköping. Det har det varit även tidigare år när vi inte varit lika bra.

– Vi har ett enormt stöd och att de visar det på det sättet det gläder mig enormt mycket för det kunde också ha varit att de såg mig som en svikare. Men det är det ingen som har gjort.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.