Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andersson: "Bra om vi kan få något gratis där"

Playoff står för dörren för Janne Anderssons landslag och motståndaren Italien har scoutats noggrant. Och förbundskaptenen har ett ess i rockärmen i form av Pontus Jansson, som tidigare har haft den italienska förbundskaptenen som tränare. – Vi ska prata med honom om det, säger Andersson.

Sveriges playoff mot Italien närmar sig och vilket av lagen som tar sig till VM i Ryssland ska avgöras. Inför matcherna har lanslagets scouter förstås synat Italien väl. Men även en av spelarna kan få en nyckelroll i planeringen inför matchen. Pontus Janssons har tidigare haft Italien förbundskapten Giampiero Ventura som tränare i Torino och det ska Janne Andersson ta vara på. 

– Eftersom Pontus har haft honom så är det bra om vi kan få någonting gratis där. Vi ska prata med honom om det, säger Janne Andersson under måndagens presskonferens. 

Vad gäller skadeläget inför fredagens match på Friends Arena ger Janne Andersson lugande besked och Albin Ekdal som dragits med ryggproblem. 

– Han är enligt egen utsago bättre än tidigare. Han spelade nästan hela matchen sist. Där känner jag mig trygg att det är på rätt väg, sen om det är hundra procent är en annan sak.

"Han är ingen startspelare"

Kring Jimmy Durmaz, som även han dragits med skador den senaste tiden, är läget mer oklart.

– Han har tränat i en vecka men blev inte uttagen i truppen i veckan. Det kan bero på olika saker, säger Janne Andersson. 

Trots det oklara skadeläget vill Janne Andersson ha med Jimmy Durmaz i sitt lag.

– Han är ingen startspelare men han har egenskaper som jag vill ha med i den här truppen. 

Italien självsäkra – Janne svarar

När det gäller motståndet på fredag ser Janne Andersson det största hotet i italienarna som lag snarare än i enskilda spelare som sticker ut. 

– Jag ser inte någon spelare som har någon extrem egenskap. De har flera spelare som levererat ganska mycket mål och spelare som gör mycket mål har ofta bra självförtroende. 

LÄS OCKSÅ: Ventura säker på att Italien når VM

Giampiero Ventura var på sin presskonferens självsäker inför matcherna och säger att de kommer ta sig till VM. 

– Om han har sagt det i dag så känner de väl ett visst tryck för att klara det här. Det känner inte jag. Jag vill inget mer än att gå till VM, men jag känner inte att jag har en hel nations tryck på mig, säger Janne Andersson.