Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Andersson: "Allt var inte nattsvart"

Förlust och en spelmässigt svajig insats. Dagen efter Sveriges nederlag mot Bulgarien vill Janne Andersson ändå se positivt på tillvaron. – Allt var inte nattsvart, säger förbundskaptenen till SVT.

Tanken var att Sverige skulle rida vidare på framgångsvågen från sensationssegern mot Frankrike i början av sommaren. Men så blev det inte. I stället slutade kvaläventyret i Bulgarien inte alls särskilt lyckat för Blågul del. Uppladdningen stördes av att förbundskapten Janne Andersson blev magsjuk och när väl matchen i Sofia spelades svajade det svenska försvaret ordentligt och Anderssons manskap gick förlorande ur drabbningen mot bulgarerna med 2-3.

Ett resultat som gör att de svenska möjligheterna att nå VM i Moskva kraftigt försämrades. Dagen efter nederlaget försöker dock Janne Andersson, trots allt, se positivt på framtiden. 

– Vi gjorde ingen tillräckligt bra match för att slå Bulgarien, men allt var inte nattsvart, säger Janne Andersson till SVT Sport.

– Det är mycket som vi inte är nöjda med. Vi sa på förhand att, ska vi rå på Bulgarien så krävs en topprestation. Det kom inte riktigt i går.

Anderssons landslag som tidigare har radat upp starka prestationer under kvalet har sedan nederlaget mot bulgarerna fått utstå en hel del kritik. Befogat, menar förbundskapten samtidigt som han tycker att det fanns ljusglimtar i spelet. 

– Det var ingen bra känsla live, men när vi tittat på matchen i efterhand i dag så tycker jag inte att det är så. Känslan är bättre i dag än live igår. Det var inte nattsvart, men självklart är vi inte nöjda, säger Janne Andersson.