Andersen om skadan på Traoré och önskemotstånd i kvarten

Hammarbys Jeppe Andersen var olycklig i situationen med Bénie Traoré. Efteråt ville han skicka en hälsning till den skadade 19-åringen – plus att han hoppas få möta IFK Göteborg i kvartsfinal i svenska cupen.
– På hemmaplan är vi favoriter mot de flesta motståndare, säger Jeppe Andersen.

ANNONS
|

Hammarby vann gruppfinalen mot BK Häcken med klara 4-0 på Tele 2 Arena.

Efterspelet handlade mest om duellen mellan Bajens Jeppe Andersen och Bénie Traoré som slutade med att den 19-årige Häckenspelaren kördes till sjukhus med misstänkt benbrott.

– Han var så jävla snabb och hann komma in med benet. Jag såg honom inte utan fortsatte min spark och träffade honom rejält. Jag hörde ett knäck, det var inte så skönt, suckar Andersen.

Han fortsätter:

– Jätteotur. Jag tycker jättesynd om honom honom, men det är sådant som händer i fotboll.

Andersen beskriver hur tankarna gick när han hörde ”knäcket”:

ANNONS

– Just då tänkte jag inte så mycket på de eftersom spelet fortsatte i 30 sekunder. Domaren skulle stoppat spelet direkt när han såg det. Då gick jag fram till honom (Bénie) och såg hur ont han hade.

Han är på sjukhus nu. Vill du hälsa något?

– Jag ska skriva till honom senare. Men det är klart att jag är jätteledsen för det som hänt. Jag har själv varit skadad i många månader och det kommer nog bli så för honom också om benet är brutet. Jag kommer att höra av mig, lovar Jeppe Andersen.

Vill möta Blåvitt i kvarten

BK Häckens Erik Friberg beskrev efteråt situationen som en ren olyckshändelse.

– Det är olyckligt. Han (Jeppe Andersen) ser honom inte. Bénie kommer in med sådan fart, det går så fort, att han kan inte göra mycket åt det, sa Friberg.

Jeppe Andersen tycker det är skönt att få det stödet:

– Friberg är mittfältare, han vet själv hur det är. Man lägger bollen tillrätta och ska slå till den, sedan kommer en anfallare för att bryta den. Det är sådant som händer i fotboll, tyvärr. Det är inget att göra åt det, säger Jeppe Andersen.

Andersens önskan: Möta Blåvitt i kvarten

Storsegern innebär att BK Häcken är utslaget ur svenska cupen, samtidigt som Hammarby är vidare. Nu hoppas Bajens Jeppe Andersen på ett nytt Göteborgslag i kvartsfinalen, nämligen IFK Göteborg som är vidare efter 2-2 mot Mjällby AIF.

ANNONS

– Då tar man Blåvitt, säger Jeppe och skrattar.

Varför det?

– Äh, vi slog de i träningsmatchen i Marbella med 2-0. Vi spelar hemma så det är en bra känsla oavsett.

Är ni favoriter på hemmaplan oavsett?

– Beror på vem vi möter, men ja, i de flesta matcher är vi favoriter på hemmaplan, absolut. Men det är cupspel, det kan bli överraskningar, säger Jeppe Andersen.

Kvartsfinalerna lottas under måndagskvällen.

LÄS MER:Bénie Traoré skadad – skrek av smärta

LÄS MER:BK Häcken utslaget ur svenska cupen efter mardrömsmatch

LÄS MER:Oscar Wendt skickade IFK Göteborg vidare i cupen

LÄS MER:IFK Göteborg och Mjällby i protest mot Rysslands invasion

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS