Anders Trondsen stängs av ytterligare – IFK Göteborg överklagar

IFK Göteborgs Anders Trondsen fick rött kort mot Djurgården. Nu stängs han av ytterligare en match. Något som Blåvitt kommer överklaga.
– Att gå från ett tveksamt rött kort till att få en matchs avstängning till känns lite i överkant, säger IFK Göteborgs team manager Hannes Stiller till Expressen.

ANNONS
|

Anders Trondsen visades ut med bara minuten kvar av IFK Göteborgs möte med Djurgården i söndags efter en duell med Besard Sabovic. Efteråt var norrmannen kritisk till utvisningen och tyckte inte att han borde bli avstängd för situationen.

– Det borde inte bli någon avstängning på det. Det är hopplöst. Aldrig i världen att det är rött kort, sa han efter matchen.

Men nu meddelar Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd att Anders Trondsen stängs av ytterligare en match, vilket Fotbollskanalen var först att rapportera om. 28-åringen missar inte bara Blåvitts möte med Norrköping (automatisk avstängning efter rött kort) på måndag, utan även den efterföljande drabbningen med Degerfors på torsdagen.

ANNONS

”Efter att ha tagit del av anmälan, yttrande samt matchvideon konstaterar Disciplinnämnden att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar en match utöver den automatiska matchen”, står det i beslutet enligt Expressen.

Överklagar beslutet

Nu meddelar IFK Göteborg att de kommer överklaga avstängningen.

– Vi kommer att överklaga det till Riksidrottsnämnden. Att gå från ett tveksamt rött kort till att få en matchs avstängning till känns lite i överkant. En match hade väl varit ”fine” för oss för någonstans är det en bedömningsfråga, säger IFK Göteborgs team manager Hannes Stiller till Expressen.

Om avstängningen säger Stiller:

– Vi tycker att det är för hårt. Vi tyckte som sagt att det var tveksamt att han överhuvudtaget fick ett rött kort i den situationen och det var experterna ganska överens om också. Vissa domare kan ta rött där, vissa skulle inte göra det, så det var absolut inte solklart. Att då få en match till… det känns i vår bok tufft. Vi håller inte med om att den tacklingen borde rendera två matchers avstängning.

LÄS MER:Anders Trondsens kritik efter röda kortet mot Djurgården

LÄS MER:IFK Göteborgs mardröm fortsätter – förlorade mot Djurgården

LÄS MER:IFK Göteborg är en förlust närmre nedflyttning till superettan

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS