Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Anders Svensson om medverkan i dansprogrammet

Anders Svensson är naturligtvis mest ihågkommen från sin framgångsrika fotbollskarriär.
Efter karriären stod han dock för en bejublad insats i TV4:s dansprogram ”Let’s Dance”.
I podcasten ”Nemo möter en vän” berättar Svensson om sin medverkan – och om att han tackade nej till programmet vid fyra tillfällen.

Anders Svensson är en av de största svenska fotbollsspelarna någonsin. Göteborgaren var utlandsproffs i engelska Southampton 2001-2005, men spenderade majoriteten av sin karriär i Elfsborg. Med laget från Borås vann Svensson SM-guld vid två tillfällen, och svenska cupen lika många gånger.

I den blågula landslagströjan blev det hela 148 landskamper. Med det är han den manliga spelare som representerat det svenska A-landslaget vid flest tillfällen. Under landslagskarriären blev det två världsmästerskap, och tre Europamästerskap.

”Annars hade jag aldrig tackat ja”

2015 lade han skorna på hyllan, och avslutade sin karriär. Sedan dess har han haft en rad olika uppdrag. Under våren var han aktuell i TV4:s dansprogram Let’s Dance, där kändisar bildar danspar med professionella dansare. Svensson berättar nu om sin medverkan i Nemo Hedéns podcast ”Nemo möter en vän”.

– Det avgörande var pengar, helt klart. Annars hade jag aldrig tackat ja. Jag hamnade i en situation med mitt företag där jag satsat mycket pengar på ett fotbollskoncept från USA (fotbollsträningskonceptet ”Toca”) här i Sverige. Jag investerade allt i mitt bolag och lite till och det är tufft att starta nytt så jag behövde få in pengar i bolaget, säger Svensson.

Svensson förklarar vidare att han hellre använde pengarna han tjänade under sin medverkan i programmet, än de pengar han tjänade under sin fotbollskarriär. Svensson avslöjar även att han tackat nej till att medverka till programmet vid hela fyra tillfällen, innan han till slut gav vika.

Trots den tveksamma inställningen till programmet gick det bra för Svensson. Han lyckades ta sig till semifinal med danspartnern Maria Zimmerman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.