Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alvbåges skämt – låtsades vara Hammarbys anfallsstjärna

Hammarbys anfallsess Nikola Djurdjic uppges aktuell för en flytt till Kina och missade därför lagets tränings på onsdagen.
När en reporter på Sportbladet försökte få en förklaring till varför skickades ett sms till fel telefonnummer.
John Alvbåge var inte sen med att se öppningen för ett skämt.
– Det var öppet mål, men jag var ganska mild tycker jag, säger målvaktsveteranen.

Det var Fotbolldirekt som först rapporterade om att Nikola Djurdjic, en av årets bästa anfallare i allsvenskan, vägrat träna med Hammarby på grund av att klubben nobbat ett bud från Kina. Serben själv har inte kommenterat frågan och söktes därför flitigt av journalister. Vad var egentligen förklaringen bakom den missade träningen?

Ett sms från en reporter med en fråga om anledningen bakom träningsfrånvaron skickades till ett nummer som reportern trodde var Nikola Djurdjics. Snart kom ett svar som lär ha fått reportern att höja på ögonbrynen.

"Jag har lite ont i min fot men jag vill gå till AIK inte Kina, det är min favoritklubb. Tack."

– Vad ska jag säga? Det var öppet mål. Det var en ganska kraftig felskrivning av journalisten. Men så kan det gå. Även journalister kan göra misstag, skrattar John Alvbåge, som la ut konversationen på twitter under onsdagskvällen.

37-åringen som lämnade Sirius efter säsongen tog tillfället i akt när sms:et som var tänkt att skickas till Nikola Djurdjic damp ner i hans inkorg i stället.

– Man fick kontra tillbaka. Men jag fick censurera mig lite. Jag var på väg att skriva något annat men jag gjorde den snälla varianten, säger han.

En mer seriös fråga: Vad tror du är anledningen till att Nikola Djurdjic inte tränar med Hammarby?

– Det har jag inga kommentarer till. Fotbollsbranschen är sådan och jag förstår både han och Hammarby. Jag önskar bägge lycka till.

LÄS MER: Alvbåge, 37: "Jag vill fortsätta spela i Göteborg"

I Sportbladets artikel om Nikola Djurdjic frånvaro förekommer inget sms-svar om att spelaren i fråga helst skulle vilja gå till AIK, däremot kommenterar Hammarbys sportchef frågan ungefär som John Alvbåge.

– Vi har ett längre kontrakt med Niko i Hammarby sen har jag inga kommentarer, säger han till tidningen.

John Alvbåge letar fortsatt ny klubb och hoppas ha något klart innan säsongen drar igång på allvar.

– Jag vill fortsätta spela. Alla tror att man är avdankad och passé men jag känner att jag är lika bra som jag har varit tidigare, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.