Alvbåges mardröm – kan bli sämst genom tiderna

John Alvbåges Minnesota United har fått en fiaskostart på MLS-säsongen och med 18 insläppta mål på fyra matcher har man skrivit in sig i den mindre smickrande delen av ligans rekordbok. Fler bottenrekord finns inom räckhåll.

ANNONS
|

John Alvbåge har fått långt ifrån fått en bra start på sin sejour i MLS-klubben Minnesota United. Laget kom till MLS genom en expansion och gör i år sin första säsong i den nordamerikanska ligan.

Men för Alvbåge, som lånats från IFK Göteborg, blev det en direkt mardrömsstart under premiärmatchen. 34-åringen släppte nämligen in fem mål och skrev därmed negativ historia.

Läs mer:Alvbåges marddrömsstart – största premiärförlusten någonsin.

Andra matchen gick, om möjligt, ännu sämre. För andra gången släppte den förre Blåvitt-målvakten in fem mål och utgick dessutom skadad.

Läs mer:Alvbåge ut på bår i natt: "Var ett rejält jack".

ANNONS

Dock ska det inte vara någon större fara med Alvbåge som väntas kunna komma tillbaka mot Real Salt Lake till helgen.

– Han (Alvbåge) tränar hårt, vi får se hur det är mot slutet av veckan. Vi måste ha en form som vi tror passar matchen mot Salt Lake, säger tränaren Adrian Heath tillTwin Cities Pioneer Press.

Slagit rekord – i insläppta mål

I Alvbåges frånvaro har hans United spelat ytterligare två matcher, i vilka man släppt in sammanlagt åtta mål till. Ännu ett rekord som klubben inte vill ha på sitt CV.

Inget lag har nämligen släppt in 18mål på sex matcher tidigare, Minnesota United gjorde det på fyra.

Kan bli sämst sedan 1998

Med ett snitt på4,5 insläppta mål per match kan man dessutom bli det absolut sämsta laget i MLS historia.

Sämsta säsongen, när det kommer till insläppta mål, spelades 1998 av Colorado Rapids som släppte in 69 mål på 32 matcher. Sedan ligan gick över till 34 matcher hålls rekordet av Chivas USA som 2013 släppte in 67 mål.

Med sina 18 mål på fyra matcher har man redan släppt in över en fjärdedel av vad som krävs för att slådet försmädliga rekordet.

Skulle man behålla det målsnittet bakåt som man har nuskulle man ha en slutnotering på 153 mål.

ANNONS
ANNONS