Alvbåges marddrömsstart – största premiärförlusten någonsin

John Alvbåges start på USA-äventyret kunde inte börjat sämre. I MLS-säsongens första match för hans Minnesota med hela 1–5 mot Portland Timbers.

|

Det dröjde bara en kvart innan John Alvbåge fick hämta sin första boll i Minnesotas mål. 34-åringen är på lån i den nya MLS-klubben från IFK Göteborg och gjorde seriedebut i natt.

Den blev allt annat än lyckad.

Portland tog ledningen tidigt med en nick som gick snöpligt över Alvbåges flaxande händer.

Jämnt länge

Minnesota, med svensken Mohammed Saeid i laget, höll jämna steg med fjolårsfinalisten Portland fram till de sista 10 minuterna. Då, i underläge 1–2, tilldömdes Portland straff. John Alvbåge nådde inte Diego Valeris hårt placerade straffspark och sen rann det iväg.

I första tilläggsminuten kom 1–4, där Alvbåge dribblades bort fullständigt på ett friläge. Och en minut senare avslutade Fanendo Adi målkavalkaden med att fastställa slutresultatet vid göteborgarens främre stolpe.

Största förlusten någonsin

Minnesota är nya i den amerikanska proffsligan i år. Förlusten i debutmatchen var den största någonsin för i en debutmatch för en ny klubb i ligan.

– Vi visste att det skulle bli väldigt, väldigt tufft i dag. Men 1–5 speglar inte riktigt matchbilden, säger Minnesotas tränare Adrian Heath till mlssoccer.com.

Se höjdpunkter från John Alvbåges debut nedan.