Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Alvbåge tar på sig förlusten: "Var ju ren parodi"

IFK Göteborgs målvakt John Alvbåge är självkritisk efter den tunga förlusten mot Djurgården. – Jag var väl den som bidrog mest till det här. En förlust med stora bokstäver, säger han.

Han tänker framförallt på 1–1-målet som kom efter knappt en halvtimme, när han till synes helt obegripligt var ute och flaxade och lämnade egna målet vidöppet.
– Det var ju ren parodi. Man måste vara jätteblind för att inte se att det var mitt fel. Jag tog ett dumt beslut och det straffade sig och bara någon minut senare gjorde de ju ett mål till, säger IFK-målvakten.

Och vid 3–1-målet i 65:e minuter var det högerbacken Emil Salomonsson som var generös nog att friställa Djurgårdens kenyan Michael Olunga. Ytterligare ett bjudmål, alltså – i ett läge när IFK hade nästan en halvtimme på sig att jaga kvittering. 
– Det har man inte råd med. I slutet blev det Hawaii-fotboll istället, och det är inget vi vill spela. Det är klart att det känns tungt nu och att det blir några jobbiga dagar – särskilt för mig eftersom jag var den som klantade mig mest. Men det är så här detta liv funkar, säger John Alvbåge.

Nio poäng upp till Malmö, åtta till Norrköping. Vad säger du om det?
– Vi kan bara se till att vinna våra matcher. Jag tycker att vi har kryssat lite för mycket i år – sedan kom en sådan här förlust … Det är klart att det är jättetufft. Sedan har vi Europaspelet också. Vi ska satsa på båda fronter.

Har det blivit för mycket för er?
– Nej, absolut inte. Vi har haft det här matchtempot länge nu och det ska inte vara några problem.

Inte heller Jörgen Lennartsson vill skylla på spelschemat.
– Nej, vi är tränade för det här. Det var inte för att vi var trötta eller slitna som vi förlorade, utan vi fattade några dåliga beslut därute på planen. Nu är det bara nästa match mot Falkenberg som gäller. Vi ligger lite efter i tabellen, det förstår jag ju, men vi kan inte tänka för mycket på det.