Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alvbåge om fansen: "De var helt sagolika"

Tusentals blåvita fans var på plats i Borås och skapade tillsammans med hemmasupportrarna en mäktig inramning på Borås Arena. Efteråt var John Alvbåge mäkta imponerad av IFK-supportrarna - men besviken över att laget inte kunde ge dem tre poäng med sig hem. – De var helt sagolika i dag, då känns det extra surt att vi inte fick ge dem en seger.

Elfsborg och IFK Göteborg spelade för fjärde året i rad oavgjort på Borås Arena. Även om publiksiffran, 13 372, var en bit under snittet för vad det har varit de senaste åren när lagen har mötts på Borås Arena så skapade fansen på plats en mäktig inramning. Och som vanligt när det vankas match i Borås var det många blåvita som hade åkt de sex milen till grannstaden. 

IFK Göteborgs John Alvbåge var besviken över resultatet men mer nöjd över de blåvita supportrarnas prestation på läktaren.

– Det var otroligt bra tryck här i dag, vi hade gärna velat ge dem en seger, men nu blev det tyvärr inte så, säger målvakten.

Han fortsätter: 

– De var helt sagolika. Det var inte bara på kortsidan som det var bra stöd utan även de på långsidorna var och dominerade. 

I första halvlek, i den då Alvbåge lyckades plocka Viktor Claessons straff, stod han placerad framför bortaklacken. 

– Man vill ju prata mycket och kommunicera, men det var en vind som fångade upp allt ljud och sedan när man hade fansen i ryggen så var det nästan omöjligt att göra sig hörd. Det var lite svårt haha, men det är ju helt underbart att ha dem på plats.  

Trots stort stöd på läktarna kunde inte IFK Göteborg vinna matchen utan mötet slutade 1-1.