Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Alvbåge lämnar Blåvitt: "Hans eget beslut"

Nu är det klart. John Alvbåge lämnar Blåvitt och flyttar till Minnesota United FC. ​– Helt och hållet hans eget beslut, säger klubbens ordförande Frank Andersson.

Det har varit på tapeten i ett par dagar och under gårdagen kunde GP avslöja att John Alvbåge, under onsdagen, ska flyga till USA.

Läs mer: Alvbåge närmare flytt – åker till USA.

Men nu är det klart att John Alvbåge lämnar IFK Göteborg. Målvaktsveteranen går till Minnesota United FC.

– Vi fick info i fredags, sedan har det gått fort som sjutton. Alvbåge är ju 34 år. Det här är jätteroligt för John, nu när han själv ville. Det är helt och hållet hans eget beslut.

Enligt Blåvitts sportchef Mats Gren är det snabba ryck till den amerikanska öknen som gäller för målvakten.

– John ska infinna sig på deras träningsläger i Arizona snarast och åker redan under onsdagen. Till en början handlar det om ett låneavtal fram till 15 juli, som därefter kan förlängas med 18 månader. Vi ville inte stoppa honom från ett äventyr och en möjlighet som kanske bara kommer en gång i karriären, säger Gren till klubbens hemsida och fortsätter.

– Det är givetvis väldigt tufft att så plötsligt tappa en målvakt med den kapacitet och erfarenhet som John besitter.

Enligt uppgift till GP kan laget, i John Alvbåges frånvaro, flytta upp ytterligare en målvakt i seniortruppen.

– Vi har två bra målvakter i Erik Dahlin och Pontus Dahlberg i dag. Om det blir så får du ta med Mats (Gren, sportchef).

Minnesota United FC debuterar i MLS under den kommande säsongen och en av Alvbåges nya lagkamrater kommer att vara tidigare häckenspelaren Rasmus Schüller.