Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alvbåge: "Det ska till något osannolikt om vi ska tappa detta"

IFK Göteborg har 5-0 att gå på mot Llandudno. Då ställer Jörgen Lennartsson över flera av sina rutinerade spelare. – Det är ett bra sätt att hålla oss skarpa, säger John Alvbåge.

John Alvbåge står aldrig över en match, så länge han inte är skadad. 33-åringen är given hos Jörgen Lennartsson men mot Llandudno i returen i Europa League-kvalet står han över. Efter mötet på Gamla Ullevi har IFK Göteborg 5-0 att gå på och därför väljer Jörgen Lennartsson att rotera i sin startelva.
Något som John Alvbåge uppskattar och tror ska gynna Blåvitt i längden.
– Detta är ett ypperligt tillfälle att ge speltid till fler spelare än de som spelade i första mötet. Juli är en extremt intensiv månad för oss, vi har 7-8 matcher, så att hålla alla i form och fräscha är viktigt. Så att rotera en del är ett bra sätt att hålla oss skarpa, säger han.

För att lilla Llandudno ska slå ut IFK Göteborg krävs alltså att laget hämtar in underläget, på 5-0, något som inte är särskilt troligt.
– Det känns väldigt bra att komma hit med det resultatet. Givetvis är vi proffessionella och tar uppgiften på allvar men det ska till något otroligt osannolikt om vi ska tappa detta, säger Alvbåge.

Har ni redan blickat mot nästa omgång?
– Jobbet ska avslutas mot Llandudno men givetvis har vi börjat blicka mot polackerna.

I nästa runda, ställs IFK Göteborg mot Piast Gliwice.

Startelvan för IFK Göteborg: Pontus Dahlberg – Alexander Leksell, Mattias Bjärsmyr, Hjalmar Jonsson, Billy Nordström – Martin Smedberg Dalence, Mads Albaek, Tom Pettersson, Patrik Karlsson Lagemyr – Victor Sköld, Tobias Hysén.