Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/9

Alvaro Morata kan ersätta Zlatan i Manchester United

Alvaro Morata får sparsamt med speltid i Real Madrid och enligt spanska uppgifter har han bestämt sig för att lämna klubben. Nu uppges han toppa José Mourinhos önskelista över tänkbara ersättare till Zlatan Ibrahimović i Manchester United.

Morata gjorde två starka säsonger i Juventus, vilket gjorde att Real Madrid valde att utnyttja en återköpsklausul förra sommaren. Men trots att 24-åringen är spansk landslagsman får han inte särskilt mycket speltid i Real Madrid.

Han har bara startat tolv matcher och gjort tio inhopp i La Liga. Och i Champions League har han bara inlett en match (plus sex inhopp) den här säsongen –trots fin målform. I ligan har han nätat 13 gånger och i CL har det blivit tre fullträffar.

LÄS OCKSÅ: Spelarna som ökat mest i värde under säsongen

Moratas fina statistik gör att José Mourinho gärna ser honom i Manchester United nästa säsong enligt Cadena Ser. Enligt den spanska sajten har Mourinho ringt till Morata för att övertyga honom att skriva på för Manchester United.

Anfallaren kan bli en del av en gigantisk affär mellan Manchester United och Real Madrid. Målvakten David De Gea har länge pekats ut som "Los Merengues" förstaval som ny långsiktig målvaktslösning.

Om De Gea skriver på för Real Madrid måste Mourinho förstås köpa in en ersättare. Vem det kan bli och några andra heta övergångsrykten hittar du i bildspelet högst upp i artikeln.

LÄS OCKSÅ: Öste in mål i världens bästa liga – och försvann

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.