Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Johanna Almgren blir ansvarig tränare i Kungsbacka DFF.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Almgren tar över Kungsbacka DFF

Johanna Almgren inleder sin nya karriär som seniortränare för ett damlag, och till sin hjälp får hon Stina Segerström.

– Det ska bli oerhört spännande att få kasta sig rakt in i den här utmaningen, säger Johanna Almgren till GP.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Kungsbacka DFF har alltså engagerat förra mittfältaren i Kopparberg Göteborg FC som ny ansvarig tränare för damlaget som den här säsongen kvalade upp till Damettan.

Till sin hjälp får Almgren förra lagkompisen i GFC, Stina Segerström, som blir spelande assisterande tränare.

"Johanna Almgren och Stina Segerström blir nytt tränarteam i Kungsbacka DFF och det signalerar den långsiktiga satsning Kungsbacka gör på svensk damfotboll via s.k Kungsbackamodellen", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Johanna Almgren började spela fotboll i Borås Gif och gick sedan via Byttorp och Bälinge till GFC dit hon anlände 2004. Efter 154 allsvenska matcher, 48 A-landskamper och sex knäoperationer tvingades hon i år lägga fotbollsskorna på hyllan, och satsar alltså nu helt på en tränarkarriär.

– När jag gick ut med att jag slutar som aktiv och sa att jag ville fortsätta som tränare fick jag sju, åtta erbjudanden på olika nivåer. Det kändes otroligt roligt eftersom jag inte riktigt visste hur het jag var på tränarmarknaden, säger Almgren.

Hon har varit assisterande tränare för Häckens P17-lag den gångna säsongen, och även tränat elever vid Aspero idrottsgymnasium på Kviberg.

– Jag kommer att fortsätta på Aspero eftersom det dels är jätteroligt och dels motsvarar en 20-procentig tjänst och jag måste försöka få ihop det rent ekonomiskt på olika vis, säger hon.

Almgren har redan hållit i två träningar med Kungsbacka DFF på Inlands konstgräs, där också flera spelare har varit med och provtränat.

– Vi försöker behålla stommen i truppen och tittar även på nya spelare – det finns massor av talanger i norra Halland. Målet blir att i första hand försöka etablera detta unga lag i Elitettan och inte stressa på utvecklingen.

Hur mycket Stina Segerström kommer att spela i laget är ännu inte klart.

– Stina fick en liten son, Charlie, för bara två månader sedan, så vi får se hur mycket hon orkar och hinner, säger Almgren.

Hennes egna eviga knäproblem börjar äntligen försvinna. Hon berättar att hon inte har haft ont de senaste veckorna.

– Nu kan jag träna rehab och bygga upp mig i lugn och ro så jag kan fungera normalt både på och utanför fotbollsplanen. Och som tränare vill jag kunna vara mitt i alltihop, inte bara stå på mitten och peka. Det är min passion för fotbollen alldeles för stor för, skrattar Almgren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.