Almgren missar premiären

ANNONS
|

Dagen före Göteborgs Champions League-möte med Arsenal i förra veckan tvingades Johanna Almgren kliva av träningen. Mittfältstjärnan tvingades följa matchen från sidan och samma dag lämnade hon även återbud till helgens landskamp mot Kanada.

Läkarundersökningen som genomfördes av Leif Swärd visade att en operation var ett måste och i går, strax efter lunch, genomfördes ingreppet.

- Med tanke på vad jag och Leif kom överens om före operationen gick det bra. Det är ju en gammal skada som spökar. Han tog bort den broskbit som orsakade smärtan, men det såg kanske inte sådär jättebra ut, säger Almgren.

Hur menar du?

ANNONS

- Egentligen är ett större ingrepp ett måste. Men då skulle jag bli borta i tre månader och då blir det svårt för mig att konkurrera om en eventuell OS-plats, säger Almgren.

Någon risk att skadan förvärras finns inte. Däremot är ingreppet ingen garanti att hon blir symtomfri säsongen ut.

- I värsta fall så håller det inte, men nu ska jag försöka se framåt och tänka positivt.

Nu väntar tre till fyra veckors rehabträning – vilket innebär att Almgren missar den allsvenska premiären mot Djurgården hemma (tionde april) och ytterligare två matcher: Piteå borta den 18:e och Vittsjö hemma på Valhalla den 25:e.

ANNONS