Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Bildbyrån.

Almgren inte aktuell som ny IFK-ordförande

IFK Göteborg söker en ny ordförande efter Frank Andersson, som har meddelat att han lämnat uppdraget efter två år. Det blir inte Anders Almgren, som fördes fram som en kandidat under onsdagen. – Kul att vara påtänkt, men jag har i dag meddelat att jag inte är intresserad, säger Almgren.

Anders Almgren arbetade fram till i fjol som SLO i IFK Göteborg, en roll han lämnade för en tjänst på Enable, där han ingår i ett forskning- och utvecklingsprojekt kopplat till säkerhet och trygghet i svensk fotboll.

För GP berättar han om varför han inte kommer kandidera till rollen som ordförande i IFK Göteborg.

– Jag blev uppringd av Blåvittpodden under onsdagen, satt dumt till och hade svårt att överblicka konsekvenserna av mitt svar ”inga kommentarer”. Frågan är så stor att svaret behöver vara genomtänkt. När jag kom ut från mitt jobbåtagande hade det här blivit en jättestor grej, säger Anders Almgren.

– Först och främst är det fantastiskt hedrande att bli påtänkt i ett sådant här sammanhang. Det är det finaste uppdrag man kan ha. Samtidigt har jag precis lämnat en tjänst på Kamratgården, som var kul men också arbetsam. Att vara ordförande i IFK Göteborg lirar inte med det uppdrag jag har i dag och som läget är i dag, med familje- och arbetssituation, kan jag inte ta mig an det här uppdraget. Det är grunden till att jag i dagsläget inte är intresserad.

Vad tror du att IFK behöver för typ av ordförande?

– En person som är väl bekant verksamheten, kan organisera och samla upp styrelsearbetet och organisationen på Kamratgården på ett bra sätt. Vi har haft svåra problem under året. Vi måste organisera, strukturera och jobba systematiskt framåt, säger den tidigare ordföranden i supporterklubben Änglarna.