Alm sågar Häckens guldchanser efter förlusten mot AIK

Andra raka 0-1-förlusten för Häcken mot ett förmodat topplag. Då sågar Andreas Alm sitt lags chanser att utmana om SM-guldet i år.
– Vi är inte nära att utmana, säger Alm.

ANNONS
|

Efter hemmaförlusten mot Djurgården i helgen var Häcken ute efter att studsa tillbaka igen. De kunde ha fått en enklare uppgift än den regerande svenska mästaren AIK på bortaplan.

Ett Häcken utan skyttekungen Paulinho, som saknades på grund av sjukdom, stod för en bra första halvlek men föll tillbaka rejält i andra och förlorade efter ett mål av Daniel Sundgren i den 76:e minuten.

På presskonferensen efter matchen var Andreas Alm mycket besviken, och sågade sitt lags chanser att utmana i den absoluta toppen efter två raka 0-1-förluster mot två Stockholmslag.

– Vi är besvikna på insatsen. Vi skapar mycket i första halvlek men när matchen står och väger i andra halvlek så tar vi inte chansen. Det är precis det läget vi ska ta, säger Alm och fortsätter:

ANNONS

– Alla som tippat oss högt får fundera på det. Jag har sagt att de gärna får tippa oss högt när vi mött Malmö och AIK. Men vi är inte där. Vi är inte i närheten av AIK, att kunna knuffa dem på bortaplan. Vi är inte där.

”Har du gett upp?”

Mitt i Alms resonemang avbröts han av AIK-tränaren Rikard som undrade om Häcken-tränaren redan gett upp, varpå Alm svarade:

– Lite så, lite så. Vi har en del att kämpa med för att komma ifatt klubbarna som är över oss. Det går inte att tränga sig före AIK eller andra lag om vi inte slår dem. Se på vår andra halvlek, det är skräp.

AIK ville ha straff

Fem minuter före halvtid ropade AIK på straff. Efter ett inspel hamnade bollen på Rasmus Lindgrens arm men domaren valde att fria, till publikens ilska.

På övertid var Toivio i stället centimeter från att göra 1-0 för Häcken. Från närmare 30 minuter träffade han stolpen med en vass frispark, men turen var inte på hans sida och det stod 0-0 i halvtid.

– Om det gått inte kanske det hade blivit en annan match. Jag hade händerna uppe nästan, säger Tovio om frisparken.

ANNONS

I andra halvlek tog AIK över allt mer och Häcken fick jaga mycket boll. Saknaden av Paulinho märktes allt mer och offensivt var Häcken direkt svaga.

Alm irriterad vid sidlinjen

Ju längre halvleken led desto mer pressade AIK på mot ett bortalag som sjönk lägre och lägre ned. Tränare Andreas Alm var märkbart irriterad vid sidlinjen när det inte fungerade framåt.

Och än mer irriterad lär han ha blivit när Daniel Sundgren satte 1-0 med kvarten kvar att spela. Häcken hade chanser att kvittera, främst på frispark genom Joona Toivio men misslyckades.

Häcken står nu på två raka förluster och har inte gjort mål på två matcher.

– Vi kan inte gräva gropen ännu djupa. Vi får ta tre poäng på söndag, säger målvakten Peter Abrahamsson.

På söndag väntar AFC Eskilstuna på Bravida Arena.

ANNONS