Häckens tränare Andreas Alm gillar hur hans lag stod upp mot Malmö.
Häckens tränare Andreas Alm gillar hur hans lag stod upp mot Malmö. Bild: SUVAD MRKONJIC

Alm nöjd med sitt Häckens "swagger"

En jämn och välspelad match slutade med dramatik, domarilska – och delad poäng. Och Andreas Alm konstaterade att ”det finns lite swagger på Hisingen också."

ANNONS
|

”Swagger” är ett engelskt uttryck som betyder något i stil med ”kaxig attityd” och efter matchen mot Malmö slog Alm fast att det fanns gott om den varan på planen.

– MFF har verkligen en ”Skåne-swagger”, det vet alla, men det finns lite swagger på Hisingen också. Vi stod upp bra och var stundtals bättre än dem, det är jag nöjd med, sa Häckentränaren.

LÄS MER:"Bestulet eller ej – Häcken närmar sig MFF"

Hans lag tog kommandot tidigt och skapade flera heta chanser, utan att få in bollen. Men Malmö jobbade sig in i matchen, och tog i början av den andra halvleken ledningen när Romain Galls udda skott letade sig in vid Jonathan Rasheeds högra stolpe.

ANNONS

LÄS MER:"Varför ska man ha en prestige i det"?

Häcken kom dock tillbaka, och kvitterade genom Alexander Jeremejeff, och sista kvarten blev både dramatisk och känslofylld. Bland annat fick Alexander Faltsetas et tokspel när domaren inte valde att låta spelet gå vidare, utan blåste frispark för Häcken trots att Paulinho och Jeremejeff var helt fria.

– Jag sa till honom att han är så dålig och att det är ett jättemisstag. Vi jagar tre poäng och det hade smakat gott. En sådan där situation, det får han inte missa, säger Faltsetas.

LÄS MER:Så bra var spelarna i Häcken mot Malmö FF

Tränare Alm menade dock att det var ett svårt beslut att fatta. Och Malmö-tränaren Uwe Rösler pekade hellre på en utebliven straff för hans lag i första halvlek. Totalt sett verkade båda tränarna ändå ganska nöjda med det oavgjorda resultatet.

– Vi förväntade oss att Malmö skulle spela lite mer vilda västern, där man ger och tar målchanser. En öppen match. Men de bestämde sig för att backa hem lite, låg ganska lågt. Så första halvlek var inte så vild som jag hade hoppats, säger Andreas Alm.

ANNONS