Allsvenskans äldsta startelva orkade inte

Häcken tappade 1–0 till 1–3 mot regerande mästaren Norrköping.

|

Häckens nederlag går självfallet inte att skylla på ålderskrämpor och trötthet. Men 28,3-år-laget med endast fyra 1990-talister i startelvan verkade slutkört redan efter en halvlek.

Första 45-minutaren var helt jämn. Kari Arkivuo drog iväg ett pressat inlägg i slutet av halvleken – och hemmalagets mittfältsgigant Daniel Sjölund stötte resolut in bollen i den egna buren.

Sedan bytte matchen skepnad totalt. Norrköping kom ut som ett mästarlag, med självförtroende och bestämdhet.

1-1-målet kan dock diskuteras länge. Det kom på straff från Christoffer Nyman efter 60 minuter. Men var det straff när Häckens målvakt Peter Abrahamsson och Norrköpings inhoppare Nicklas Eliasson möttes i en närkamp? Tveksamt.

Hemmalaget fick ännu mer energi av det målet och bara öste på. Sebastian Andersson gjorde 2-1 (67:e) efter ett mönsteranfall där Häckens fyrbackslinje lekte bolltittande statister. Strax därefter dunkade gamle Blåvitt-anfallaren David Moberg-Karlsson in 3-1 på volley, och med lite mer skärpa kunde Norrköping gjorde fler mål än så.

Häcken saknade heller inte chanser mot slutet, men kändes som numret för litet denna råkalla augustikväll.