Giorgi Kharaishvili och hans IFK Göteborg ser ut att få vänta på den allsvenska seriestarten och att få spela färdigt svenska cupen.
Giorgi Kharaishvili och hans IFK Göteborg ser ut att få vänta på den allsvenska seriestarten och att få spela färdigt svenska cupen. Bild: Henrik Montgomery/TT

Allsvenska seriestarten i fara: ”Ingen möjlighet att spela som planerat”

Den allsvenska seriestarten i juni hänger på en skör tråd. Efter ett extrainsatt möte mellan förbundet och Svensk Elitfotboll ser prognosen för seriestart till sommaren inte ljus ut.
– Tyvärr har det snarast gått åt andra hållet den sista tiden, säger förbundets tävlingschef Anna Lögdmark till Expressen.

ANNONS
|

Coronavirusets framfart har skjutit på i stort sett all idrott i hela världen.

Så även den svenska elitfotbollen.

Under dagen kom också Folkhälsomyndigheten med skarpa restriktioner kring tävlingar och cupspel.

– När det gäller idrottsföreningar vill vi att folk ska kunna röra sig utomhus men undvika sociala kontakter i möjligaste mån. I sporter med mycket närkontakt måste man överväga om man ska bedriva det. Vi vill också att man skjuter upp tävlingsmatcher och cuper, sa Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson.

LÄS MER:Folkhälsomyndigheten: Skjut upp matcher och cuper

Herrallsvenskan skulle haft premiär till helgen, men så blir inte fallet.

I stället har serien planerats till start i juni. Men inte heller den prognosen ser ljus ut för tillfället.

ANNONS

Uppgifter: Allsvenska seriestarten skjuts upp igen

Under kvällen har intresseorganisationen Svensk Elitfotboll (SEF) haft ett extrainsatt möte med förbundets tävlingschef Anna Lögdmark, skriver Expressen.

Som det ser ut nu hänger de planerade cupmatcherna i maj och den allsvenska seriestarten i juni på en skör tråd.

– Så som beslutet och riktlinjerna är nu så finns det ingen möjlighet att spela som planerat. Samtidigt får vi ha respekt för att båda intresseorganisationerna behöver ha en dialog med sina klubbar, säger Anna Lögdmark till Expressen och fortsätter:

– Vi måste förhålla oss till de riktlinjer som ligger nu, och man vill hela tiden ha en förhoppning om att det ska gå. Inriktningen är att starta ligorna i månadsskiftet maj/juni och att hinna spela cupen innan dess. Men nu behöver vi också se vilka andra alternativ vi har.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS