Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Allsvenska nykomlingen jagar Marko Johansson

Förra säsongen gjorde han succé som utlånad i Gais.
Nu är Marko Johansson, enligt vad GP erfar, aktuell för en ny utlåning – den här gången till allsvenska nykomlingen Mjällby – som leds av förre Öis- och GFC-tränaren Marcus Lantz.

Marko Johansson har tillhört Malmö FF:s seniortrupp sedan 2015, men hos storklubben har målvaktstalangen fått sparsamt med speltid.

I stället har Johansson tillbringat de senaste säsongerna på lån. 2017 och 2018 representerade burväktaren Trelleborgs FF, först i superettan och sedan i allsvenskan. Efter att TFF åkte ur högsta serien återvände Johansson till Malmö, men bara tillfälligt. För i början av 2019 blev det klart med en ny utlåning, då till Gais.

– Marko har visat sin talang som målvakt under de senaste två säsongerna och det är många klubbar som haft ögonen på honom längs vägen. Han är har tagit många positiva steg både på och utanför planen under tiden i TFF, men han har i samråd med MFF kommit fram till att bästa för hans fortsatta utveckling är ytterligare en utlåning. Vi får in en målvakt med längd och pondus som vi hoppas ska kunna bidra till vår defensiv under den kommande säsongen, sa dåvarande Gais-tränaren Bosko Orovic om Johansson då.

Kan hamna hos nykomlingen

Och låneövergången blev lyckad.

Under ett tungt grönsvart 2019 var 21-åringen ett av de stora glädjeämnena, och med flera viktiga räddningar blev han en favorit hos Gais-fansen.

LÄS MER: Johanssons svar på fansens sång: "Kan finnas en möjlighet"

– Det är klart att det värmer. När jag kom hit från första början berättade Bosko för mig att Gais är en klubb där fansen är något utöver det vanliga. Och det har jag verkligen fått känna på. De uppskattar mig. Jag uppskattar dem. Det är sådant som gör att jag kan prestera på plan, att jag får förtroendet från folk från sidan, även när vi har förlorat hela tiden, sa Johansson om supportrarnas kärlek efter att Gais tagit en blytung vinst mot Norrby i höstas.

LÄS MER: Marko tog farväl av Gais-fansen – lämnar klubben

Gais hade förhoppningar om en förlängning av lånet, men så blev det inte. I stället ser det ut att bli allsvenskan för 21-åringen 2020, dock sannolikt inte i Malmö. Johansson har förvisso ett år kvar på kontraktet med MFF men är, enligt vad GP erfar, högaktuell för en ny utlåning.

Enligt GP:s uppgifter är Mjällby med förre Göteborg FC- och Örgryte-tränaren Marcus Lantz som huvudtränare intresserat av Johansson och är enligt vad GP erfar den klubb som ligger bäst till i jakten på ynglingens namnteckning.

LÄS MER: Lantz klar för Mjällby: "Värsta blir att möta Blåvitt"

Malmö FF har utöver Johansson också Johan Dahlin, Mathias Nilsson och Dusan Melicharek i sin målvaktsuppsättning inför årets säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.