Allsvensk talang greps med vapen i bilen

En allsvensk talang greps i Västsverige av polisen med bland annat en batong i sin bil. Nu åtalas han för brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål.
– Jag hade ingen aning om att batongen låg i bilen, har han sagt i förhör.

ANNONS
|

Det var tidigare i maj som polisen stoppade den allsvenska talangens bil för en kontroll i Västsverige. Vid kontrollen hade mannen en skyddsväst på sig, samtidigt som man hittade en batong och flera balaklavor (rånarluva i folkmun) i bilen. Batongen hittades gömd i innerskyddet på bilens taklucka.

Vilket GT var först med att rapportera om.

Nu har åtal väckts mot fotbollstalangen som misstänks för brott mot lagen om förbud mot knivar och andra farliga föremål.

Mannen nekar dock till brott.

– Jag hade ingen aning om att batongen låg i bilen. Är ju andra som använder bilen. Kanske är någon av deras batong, har han sagt i förhör.

ANNONS
Batongen som hittades i den allsvenska talangens bil.
Batongen som hittades i den allsvenska talangens bil. Bild: Bild från förundersökningen

Hade skyddsväst för säkerhets skull

I förhöret vill han inte säga vilka andra det är som använder bilen. Han menar även på att balaklavorna används när han kör gokart.

Att han hade på sig skyddsväst motiverade han följande:

– Jag har det för säkerhets skull. Det är mycket som händer och jag vill inte vara en av dem som drabbas och då är det bättre att ha skyddsväst på mig.

När polisen frågade om det finns någon hotbild mot spelaren svarade han:

– Nej. Jag har ingen hotbild.

Klubbens sportchef är fåordig kring ärendet.

– Vi har en intern utredning som tar hand om detta, så jag har inga fler kommenterar just nu.

Har ni pratat med honom?

– Jag har inga kommentarer just nu, förutom att vi har en intern utredning kring det här.

GP söker spelaren för kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS