Allsvensk stjärna stoppas från landslaget – anklagas för sexuellt ofredande

En allsvensk spelare anklagas för att ha sexuellt ofredat en kvinna, det rapporterar media i spelarens hemland. Kvinnan säger att spelaren ska ha erkänt det han gjort och betalat ut ersättning till henne. Nu har han plockats bort ur landslagstruppen.
– Vi måste ha hela bilden klar innan vi uttalar oss, säger en ledande person i spelarens allsvenska klubb.

ANNONS
|

Fotbollskanalen var först med att rapportera om det som ska ha inträffat.

Det var hösten 2017 som ofredandet ska ha ägt rum, enligt kvinnan. Hon säger också att det förbundsledningen har bett henne att vara tyst om det inträffade och det är därför hon nu väljer att tala. Ordföranden för landets fotbollsförbund har sagt i en intervju nyligen att de aldrig fått in några rapporter om misstänkta sexualbrott som ska ha begåtts av landslagsspelare. Detta fick också kvinnan att reagera.

Kvinnan säger att hon ska ha blivit utsatt för ett sexuellt ofredande och sedan blivit ombedd att skriva på ett sekretessavtal som skulle hindra henne för att prata om det som enligt henne inträffat.

ANNONS

Efter att kvinnan berättat om anklagelserna öppet så har förbundsordföranden tagit tillbaka sitt tidigare uttalande och benämnt det som ett misstag, skriver medier i landet. Händelseförloppet har fått stora rubriker och ordföranden har tvingats lämna sin post.

Utesluts ur truppen

Kvinnan säger till en tv-kanal att hon ska ha blivit tagen i underlivet och sedan ska spelaren tagit tag i nacken som gjort att hon haft synliga skador i två-tre veckor efter det inträffade. Det var också efter den intervjun som den allsvenske stjärnan ska ha blivit utpekad som förövaren, av media i dennes hemland.

Kvinnan ska ha gjort en polisanmälan dagen efter det inträffade men utredningen ledde aldrig någon vart då parterna ska ha träffats och gjort upp i godo. Spelaren ska då ha bett om ursäkt och erkänt de faktiska omständigheterna. Spelaren ska också ha betalat ersättning till kvinnan.

Inför landslagssamlingen i helgen har nu den allsvenske spelaren stoppats från att medverka i landslaget, ett beslut som är taget av förbundets styrelse.

Något skäl till varför han utesluts ur truppen anges inte.

När GP når en ledande person i den allsvenske spelarens klubb säger hen att de fick anklagelserna till sig under måndagen, men ännu inte vill kommentera dem.

– Vi måste ha hela bilden klar innan vi uttalar oss.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS