Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: PETTER ARVIDSON
Bild: PETTER ARVIDSON

Allsvensk match utreds för matchfixning

En allsvensk match, som spelats under de senaste omgångarna, utreds för matchfixning. Det skriver Sportbladet.
– Vi har fått in information kring den matchen som vi just nu analyserar, bekräftar Tobias Tibell, förbundsjurist på Svenska fotbollförbundet, för tidningen.

En utredning har upprättats kring en match som ska ha spelats under de senaste omgångarna i Allsvenskan, skriver Sportbladet.

Tidningens uppgifter bekräftas även av SvFF:s förbundsjurist, Tobias Tibell.

– Vi har fått in information kring den matchen som vi just nu analyserar. Vi har begärt in ytterligare information från våra samarbetspartners i den här typen av utredningar, säger han till Sportbladet.

Enligt tidningen ska bland annat uppseendeväckande agerande från spelare på planen ha föranlett granskningen. I kombination med detta utreds spel på matchen som har lagts av personer med nära koppling till spelare i det aktuella laget.

Utredningen görs i samarbete mellan förbundet och polisen. Tobias Tibell vill dock inte kommentera huruvida det är lagen eller en enskild spelare som utreds.

"Pratat om det internt"

Enligt Sportbladet ska inga personer vara delgivna brottsmisstanke i skrivande stund.

En företrädare för den aktuella klubben har uttalat sig för tidningen och förklarat att det var SvFF som hörde av sig till klubben - inte polisen.

– Vi fick informationen för några timmar sedan att man tittar närmare på vår match. Vi har pratat om det internt, men vi kan inte gör så mycket mer just nu utan vi väntar på mer information, säger företrädaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.