Alli stor hjälte när Spurs säkrade slutspel

ANNONS

Tottenham har tidigare säsonger haft svårt att få ordning på Europaspelet. Så har inte varit fallet den här säsongen. Mot Real Madrid i förra omgången lyckades Spurs få med sig en poäng hem till England. På onsdagskvällen kom den spanska giganten till Wembley – och då slog engelsmännen till med en ny knall, besegrade den regerande mästaren med 3-1 och säkrade åttondelsfinalavancemanget.

Stor segerorganisatör för Londonklubben var Dele Alli. I den första halvleken höll mittfältaren sig framme på ett inspel från Kieran Trippier och i den andra halvleken ökade han på den målskördenmed ett skott som via Real-försvaren Sergio Ramos landade i nät. Christian Eriksen ökade sedan på till 3-0 innan Cristiano Ronaldo tröstmålade för Real.

ANNONS

Segern var Tottenhams första mot Real Madrid – någonsin.

City säkrade avancemang

Och samtliga engelska klubbarna hade en lyckad Champions League-afton. Liverpool besegrade komfortabelt Maribor med 3-0 på Anfield och står nu med ena benet i slutspelet. Där är redan Manchester City som med en 4-2-seger tog tre poäng mot Napoli på San Paolo.

För svensk del var det inte en lika rolig kväll. Sam Larssons Feyenoord, där den tidigare Blåvitt-spelaren fick hoppa in i den 80:e minuten, förlorade med 1-3 mot Shaktar Donetsk, vilket gör att nederländarna inte har tagit en enda poäng så här långt.

Emil Forsbergs fanns med i startelvan när Leizpig förlorade med 1-3 mot Porto och Dortmund, där Alexander Isak stannade på bänken hela matchen, fick bara med sig ett kryss hemma mot Apoel. Ett resultat som gör att tyskarna får svårt att nå slutspel i gruppen där Real Madrid, trots förlusten mot Tottenham, ser ut att göra engelsmännen sällskap i slutspelet.

ANNONS