Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Allbäck om nya jobbet: "Kan bli renare spel"

När Erik Hamrén lämnade fick Marcus Allbäck göra likadant. Nu satsar Blågults före detta Players manager på att bli – Det är en tuff bransch som kanske inte har det bästa ryktet alla gånger. Jag känner att det kan bli ett renare spel, säger Allbäck till Expressen.

I 17 år har han varit en del av det svenska fotbollslandslaget. Först som spelare och sedan som players manager i Erik Hamréns stab. Men när den förra förbundskaptenen lämnade sitt uppdrag efter EM i Frankrike i somras fick Marcus Allbäck göra likadant. 

Den tidigare Öis-spelaren ligger dock inte på latsidan utan nu väljer han att ge sig in i en ny bransch, som spelaragent, och där kommer han att samarbeta med en annan före detta landslagsspelare. 

– Det är en tuff bransch som kanske inte har det bästa ryktet alla gånger. Jag känner att det kan bli ett renare spel. Samtidigt är det tufft att starta upp något på egen hand och då har jag valt att jobba med Martin Dahlin, säger han till Expressen. 

Och Allbäck hoppas att han ska kunna tillföra en hel del i sin roll som agent. 

– Ett brett kontaktnät som jag har haft sedan tiden som spelare framför allt. Men sedan också att det inte bara handlar om att göra affärer utan att det också handlar om relationer. Ha en god relation med spelaren och ge dem råd.

– Man vet själv hur det är när man kommer ny som utlandsproffs. Det är inte alltid så jäkla lätt med allt som ska ordnas.

Trots att han beskriver det nya yrket som tufft tror han att han har goda möjligheter att lyckas. Och han tror en av nycklarna blir att inte fundera på hur mycket pengar man kan tjäna. 

– Det absolut viktigaste är att man är bra som person, har sunda värderingar och att man är transparent och ärlig mot spelarna.

– Det handlar också om att inte vara girig utan att spelaren kommer i första hand. Självklart vill jag tjäna pengar men det får inte vara drivkraften.