Allardyce nobbar stortalangen - får stark kritik: "Löjligt"

Sam Allardyce har presenterat sin första landslagstrupp som engelsk förbundskapten. Michail Antonio kan debutera i England-tröjan, men Everton-talangen Ross Barkley får nobben.

ANNONS
|

Roy Hodgson lämnade efter EM, och för drygt en månad sedan stod det klart att det engelska fotbollsförbundet FA hade valt att utse Sam Allardyce till ny förbundskapten till Englands landslag.

Valet var kontroversiellt och kritiserades av såväl experter som supportrar i England, med tanke på att "Big Sam" aldrig har tränat någon av de engelska storklubbarna, samt att hans fotboll av många betraktas som destruktiv.

LÄS OCKSÅ: Hilmersson: "Världen springer ifrån England"

Allardyce inledde sin förbundskaptens-sejour med självsäkra kommentarer.

–Det här kommer vara den största utmaningen för mig under min långa karriär och förhoppningsvis kommer jag vara lika lyckosam som jag varit tidigare.Jag kan snabbt vända på det här och skapa en lyckosam resa, den startar med att vi alla sluter oss samman, sa han under sin första presskonferens.

ANNONS

Han fick även en fråga om den stora pressen som förbundskaptensjobbet innebär, och svarade:

–Jag har hårdnat över åren. Jag vill ha utmaningen,jag tror att jag kan göra laget bättre och jag tycker att jag är tuff nog så, kom an bara!

LÄS OCKSÅ:Allardyce: "Kom an bara!"

På söndagskvällen presenterade Allardyce sin första landslagstrupp inför VM-kvalpremiären mot Slovakien. Den innehöll få överraskningar, men väl en landslagsdebutant i form av fartfyllde West Ham-yttern Michail Antonio. 26-åringen har gjort två mål på de inledande tre ligamatcherna.

Erfarne Wayne Rooney står uppskriven som mittfältare i den officiella truppen. 30-åringen har spelat i en offensiv mittfältsroll bakom Zlatan Ibrahimovic under tränaren José Mourinhos första tid i Manchester United, och han ser ut att användas i en liknande roll i landslaget.

Däremot får en annan offensiv mittfältare inte plats. Evertons Ross Barkley betraktas som en av Englands främsta framtidsnamn och har inlett Premier League-säsongen starkt med ett mål och en assist på tre matcher, men i Allardyce premiärtrupp får 22-åringen inte plats.

LÄS OCKSÅ:Kris i engelsk fotboll – men inte i Premier League

Och Allardyce val att utelämna Barkley får kritik av engelska experter och journalister. Välrespekterade Henry Winter på tidningen The Times kallar beslutet för "löjligt".

ANNONS

Även Daily Telegraph-journalisten Matt Law ställer sig frågande till nobben av Barkley:

Här är Allardyce premiärtrupp:

Målvakter: Fraser Forster, Joe Hart, Tom Heaton.

Försvarare: GaryCahill, Nathaniel Clyne, Phil Jagielka, Danny Rose, Luke Shaw, Chris Smalling, John Stones, Kyle Walker.

Mittfältare: DeleAlli, MichailAntonio, Eric Dier, Danny Drinkwater, Jordan Henderson, Adam Lallana, Wayne Rooney, Raheem Sterling, TheoWalcott.

Anfallare:Harry Kane, Daniel Sturridge, Jamie Vardy.

ANNONS