Alingsås segrare i toppmötet mot Lugi

Alingsås fortsätter att imponera i handbollsligan. I toppmötet mot Lugi tog stod man som segrare med 24-21 och tog därmed tredje raka segern.
– Jag tycker vi har höjt vår lägstanivå, säger Niklas Kraft till C More.

|

Det råder knappast någon ”finalbaksmälla” för Alingsås HK. Fjolårets silvermedaljör har inlett årets säsong på ett imponerande sätt och toppar Handbollsligan tack vare Önnereds skrällvändning mot IFK Kristianstad.

Hemma i toppmötet mot Lugi inledde AHK starkast och efter elva minuter hade man införskaffat sig en 5-1-ledning. Alingsås bjöd på en fin defensiv inledningsvis och hittade ett vinnande koncept genom att sätta mittsexan Axel Franzén i bra skottlägen.

Men Skånelaget, som har haft en tendens att inleda matcher svagt, lyckades sakta men säkert hitta tillbaka in i matchen.

Gästerna kvitterade till 10-10 sent i den första halvleken och hade det inte varit för Niklas Kraft i AHK-målet hade Lugi gått till pausvila med ett måls ledning.

– Bakåt står vi jättebra tycker jag. Sen måste vi få ut lite mer i kontringsspelet. De är stora och duktiga bakåt och vi får kriga för varje mål, så lite enklare mål behövs, säger Alingsås Felix Claar till C More.

Precis som när matchen drog igång bjöd Alingsås HK på en stark inledning av den andra halvleken. Hemmalaget rivstartade och efter dryga åtta minuter hade man återigen en ledning med fyra bollar.

Den enda skillnaden den här gången var att man vägrade släppa in Lugi i matchen. Alingsås ångade på och när Erik Andreasson utökade till 23-18 med sju minuter kvar valde gästande tränare Thomas Axnér att kalla på timeout.

"Har höjt vår lägstanivå"

Men Lundalaget hittade aldrig tillbaka, även om man minskade avståndet.

Istället stod Alingsås, som till slut vann med 24-21, som segrare för tredje matchen i rad. Faktum är att de under sina åtta matcher den här säsongen endast förlorat en gång.

– Jag tycker vi har höjt vår lägstanivå, sen får framtiden utvisa hur vi placerar oss. Men jag tycker det har sett bra ut hittills, säger Niklas Kraft till C More efter matchen.

Mitt under matchen meddelade även Alingsås HK att man hade förlängt med högersexan Samuel Linberg och vänsterditon Benjamin Helander.

– Jag är inte färdig i min utveckling och jag tycker att det här är den bästa miljön för mig att fortsätta utvecklas i, säger Lindberg till klubbens hemsida.