Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Aliev och Lindström missar derbyt

Alibek Aliev och Jakob Lindström stängs av ytterligare två matcher efter sina röda kort mot Brage. Det innebär att duon missar derbyt mot Gais.
– Förseelserna som de gjorde bedömer vi normalt som två extra matcher, så vårt beslut är enligt praxis, säger disciplinnämndens Göran Nilsson.

Både Jakob Lindström och Alibek Aliev fick syna det röda kortet när Örgryte förlorade borta mot Brage för två omgångar sedan.

Duon missade därmed söndagens toppmöte mot Falkenberg.

Men avstängningen för både Aliev och Lindström blir längre än så. Det står klart efter att disciplinnämnden sammanträtt under tisdagskvällen.

Nämnden bedömer utvisningarna, som från Alievs sida kom till efter en eftersläng och som Lindström åkte på för snack, som såpass grova att det blir ytterligare två matchers avstängning.

Något som innebär att duon missar derbyt mot Gais och mötet med Norrby omgången efter.

– Förseelserna som de gjorde bedömer vi normalt som två extra matcher, så vårt beslut är enligt praxis, säger disciplinnämndens Göran Nilsson om beslutet.

Ska undersöka möjligheten att överklaga

I Öis-lägret kom beskedet inte som någon chock.

– Det var rätt väntat, tycker jag. Det var vad vi förväntade oss. Vi får ta detta, det är inte så mycket vi kan göra, säger assisterande tränaren Fredrik Björck.

Tufft att sakna dem i derbyt, först och främst?

– Det är klart. Vi har en ganska liten trupp, vi kan inte vara utan någon egentligen. Men samtidigt: Vi klarar oss. Simon (Nilsson) gick in och spelade på Jakobs plats senast och Gustav (Ludwigson) på Alibeks. Och de gjorde det bra! Sedan kommer David (Engström) tillbaka och hoppet är väl inte ute gällande Diego (Montiel) heller.

Klubbchef Niklas Allbäck om beslutet:

– Tyvärr inte helt oväntat med tanke på hur domaren redogjorde för händelsen i anmälan. Helt utan att ta hänsyn till den provokation Jakob fick utstå vid bytet och det röda kortet.

Kan ni överklaga?

– Vi kommer undersöka det.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.