Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Ali Khan helt klar för Tianjin Teda

Först på måndagseftermiddagen blev Mohammed Ali Khan helt klar för Tianjin Teda FC i Kina. – Jag ville träffa spelarna först. Och prata igenom saker med tränaren.

Häckens tidigare lagkapten har skrivit på ett tvåårskontrakt med den kinesiska förstaligeklubben, tränad av holländaren Arie Haan och med tre brassar och en colombian i laget.

– Vad känner man? Det är ett fantastiskt äventyr att ge sig in i. Det krävdes väldigt mycket för att få mig att lämna Göteborg. Jag är nöjd med allt jag sett, klubben, tränarna, spelarna, säger Mohammed Ali Khan på telefon från ett hotellrum i Bangkok.

I veckan spelar han kvalmatch till Asian cup med Libanons landslag mot Thailand, 7 mars tränar han med sitt klubblag för första gången, ligapremiären är redan 9 mars.

– Jag är värvad för att spela direkt, men de första omgångarna är det lugnt, säger Ali Khan.

Staden Tianjin har ungefär 15 miljoner invånare och är enligt Ali Khan ”en ganska stor stad”. Enligt Wikipedia är Tianjin Kinas 27:e största stad …

Familjen med fru och två barn (två och fyra år gamla) flyttar i mitten av mars.

– Jag har skrivit på för två år, de ville egentligen skriva längre, men jag kanske känner efter ett år att vi behöver komma härifrån. Fansen skall vara fantastiska, i fjol hade de ett snitt på 19 000. Och det står ett kommunalt bolag bakom laget, så det känns tryggt.

Och pengarna?

– Det är ett lyft från vad jag hade innan.

När möter ni Tobias Hyséns Shanghai?

– Det vet jag inte, men inte i någon av de första omgångarna. Jag vet hur han skall stoppas i alla fall!

Sonny Karlsson är sportchef i Häcken.

– Det är en okej deal för klubben, förmodligen en bra deal för honom. Vi kommer inte i nuläget ersätta honom med någon, men i och med att både han och Dioh (Williams) har försvunnit har vi utrymme att titta på annat, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.