Alexander Söderlund är klar för Häcken

Alexander Söderlund är klar för Häcken. Det norska fotbollsförbundet bekräftar, enligt Adresseavisen, övergången. Under torsdagen kommer anfallaren att presenteras på en presskonferens, erfar GP.

ANNONS
|

32-åringe Alexander Söderlund var enligt Adresseavisen på plats i Göteborg och besökte Häcken tidigare i veckan. Nu ska övergången vara klar. På det norska fotbollförbundet redovisas löpande övergångar som är genomförda – och på onsdagen dök Alexander Söderlunds namn upp i listan.

– Det är alltid trevligt att va på harryhandel (gränshandel) så det var fint att vara där, sa Alexander Söderlund till Adresseavisen om att han var på besök i Göteborg.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson bekräftar inte att någon övergång är helt klar när han får berättat för sig att det norska förbundet publicerat övergången som officiell.

ANNONS

– Jasså? Okej, har de gjort det? Men vi kommenterar inte spelare in eller ut förrän det är klart, säger han.

Senare under onsdagseftermiddagen skickade Häcken ut en inbjudan till presskonferens under torsdagen.

Söderlund kommer presentera då, erfar GP.

Presskonferensen hålls klockan 13.00 på träningsanläggningen Gothia Park Academy.

Alexander Söderlund är ingen duvunge när det kommer till spel utanför Norges gränser. Han har tillhört klubbar som franska Saint-Etienne, italienska Virtus Lanciano, Lecce och Treviso och varit på äventyr i Belgien, Bulgarien och Island. Han återvände till Rosenborg 2018.

Anfallaren har tillhört det norska landslaget under lång tid och står noterad för två mål på 32 landskamper. Om registreringen på det Svenska Fotbollförbundet går lika fort som på det norska kan Alexander Söderlund mycket väl bli spelbar till Häckens tävlingsmatchpremiär mot Gais i helgen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS