BK Häckens Alexander Jeremejeff firar ett av sina mål mot Västerås SK.
BK Häckens Alexander Jeremejeff firar ett av sina mål mot Västerås SK. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Alexander Jeremejeff sköt BK Häcken till ännu en cupfinal

BK Häcken ska spela sin tredje cupfinal på sex år. Alexander Jeremejeff, 27, sköt dem dit med två mål i semifinalen mot Västerås SK.
– Det är skönt att vara viktig, skönt att göra mål, säger han.

ANNONS
|

Hit, men inte längre.

Superettan-laget Västerås SK hade cupskrällt sig förbi tre allsvenska gäng (Malmö FF, Halmstads BK och Degerfors IF) på väg till lördagens semifinal på Bravida Arena.

Där tog det dock stopp. Totalstopp.

BK Häcken vann med 3–0 och säkrade klubbens tredje final i svenska cupen på sex år. Imponerande.

Stor matchhjälte? Alexander Jeremejeff. Föga förvånande ...

LÄS MER:Valgeir Fridriksson tränade med fel skor – riskerar att missa U21-EM

Anfallaren gjorde 1–0 i matchminut 34.

Rasmus Lindgren stod för framspelningen med en lång djupledsboll. Jeremejeff löpte igenom och fick läge med vänsterfoten. Halvvolleyavslutet satt perfekt i det bortre hörnet.

Anfallaren gjorde även 2–0 i matchminut 54.

En Tobias Heintz-frispark, en Gustav Berggren-skarv, en Anton Fagerström-retur ... och så stod Alexander Jeremejeff precis rätt och petade in 2–0 från nära håll.

ANNONS

Superfacit: Fem mål på fyra cupmatcher

Målet var 27-åringens femte på fyra cupmatcher. Och då säger rapporterna från BK Häcken-lägret att 27-åringen har en bit kvar till toppformen ...

– Jag var sjuk innan mötet med Norrköping (kvartsfinal). Där uppe tömde jag mig fullständigt med 90 minuter som jag inte trodde att jag skulle göra. Det har känts lite i benen den här veckan. Nu fick jag gå av innan det blev värre. Så jag har några procent kvar, konstaterar Jeremejeff själv.

Vad säger du om dina två mål mot Västerås SK?

– Första målet är jag nöjd med. Eller ... jag är nöjd med båda målen. Mål är mål!

LÄS MER:Alexander Jeremejeffs förvandling: "Han är styggare nu"

Efter att Alexander Jeremejeff hade bytts ut (matchminut 75) gjorde BK Häcken 3–0.

Ali Youssef, som ersatte Alexander Jeremejeff, skickade in bollen från höger. Gustaf Lagerbielke styrde in den i eget mål.

Semifinalen var definitivt avgjord. BK Häckens finalplats definitivt säkrad. Den tredje på sex år alltså.

2016 och 2019 spelades de två tidigare. Det blev guld båda gångerna – med Alexander Jeremejeff i laget ska sägas.

– Det har varit mycket kul innan. Jag hoppas att det blir kul igen, säger han.

Vad talar för att det blir så?

– Jag tycker att det känns bra. Jag tycker att vi har ett bra lag. Det är många bra som inte är med nu heller. Det blir tufft för dem att ta sig in, men då ökar också kvaliteten. Kan vi vara såhär bra och kanske ännu argare så tror jag att det kan gå långt.

ANNONS

Andreas Alm har tagit ut cupsegern i förskott

Vilka BK Häcken ställs mot i finalen är ännu inte klart. Den andra semifinalen kommer innehålla Djurgårdens IF samt vinnaren i den uppskjutna kvartsfinalen mellan Hammarby IF och Trelleborgs FF.

Vilka Alexander Jeremejeff helst möter?

– Jag vet inte. Det brukar vara de bästa lagen som går till final. Så, vi får möta det bästa laget. Jag tror att vi slår dem.

LÄS MER:Med Alexander Jeremejeff i laget är Häcken en guldkandidat

Det gör även tränaren Andreas Alm.

Han som, om ni minns, lovade cupguld om det bara blev seger mot IFK Norrköping i kvartsfinalen. Och där vann ju BK Häcken (3–2).

– När jag sa det baserade jag det på att vi hade hemmamatch här och att jag trodde att Häcken aldrig hade förlorat en cupfinal. Jag tänkte: "Då gör vi inte det den här gången heller". Men så visade sig att 1990 förlorade Häcken cupfinalen mot Djurgården, så i ren okunskap tog jag ut segern i förskott, säger Alm nu.

Han ler.

– Men det är klart att det är en höjdpunkt. Häcken vill vara bland de största, men det är också ett sätt att växa genom att ta den lite mindre titeln i cupen på vägen. Bli vinnare och jobba sig in på det sättet. Finalen är jätteviktig för oss. Det är den överlägset största chansen för oss att få en titel i år.

ANNONS

Finalen spelas den 30 maj.

Fakta: Så startade BK Häcken

(4–2–3–1): Pontus Dahlberg – Joona Toivio, Johan Hammar, Rasmus Lindgren, Oskar Sverrisson – Alexander Faltsetas, Gustav Berggren – Bénie Traore (William Milovanovic, 85), Tobias Heintz (Jack Lahne, 85), Leo Bengtsson (Axel Henriksson, 88) – Alexander Jeremejeff (Ali Youssef, 75)

Fakta: BK Häckens facit i svenska cupen

2015/2016: Final (Guld)

2016/2017: Semifinal

2017/2018: Kvartsfinal

2018/2019: Final (Guld)

2019/2020: Kvartsfinal

2020/2021: Final (Guld?)

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS