Alexander Jeremejeff gästar GP:s fotbollspodd

Han hånade domaren med en ironisk gest och fick sitt tredje gula kort för säsongen. Ändå slipper Alexander Jeremejeff avstängning mot Kalmar FF på måndag – tack vare en säsongsfärsk regel.
– En bra regel, säger skyttekungen som medverkar i GP:s fotbollspodd den här veckan.

ANNONS
|

BK Häcken leder allsvenskan och Alexander Jeremejeff toppar skytteligan. Det finns med andra ord en hel del att prata om när 28-åringen gästar veckans avsnitt av GP:s fotbollspodd.

Det blir givetvis en djupdykning i den glödheta guldstriden där Hisingslaget Häcken utmanar Stockholmslagen Djurgårdens IF, Hammarby IF och AIK.

– Det är klart jag vill att vi ska vinna. Och jag kommer inte säga att jag tror att någon annan ska vinna, för det känns inte så just nu, säger Alexander Jeremejeff.

Vilken är Häckens fördel gentemot konkurrenterna?

– Jag vet inte om man ska ställa oss mot dem så, men jag tycker att vi har presterat bra under nästan alla matcher. Eller jag tror vi har haft bra perioder under lång tid i alla matcher oavsett lag. Kanske Djurgården hemma är vår sämsta match, men att vi inte fått den där riktiga dippen.

ANNONS

Den kanske kommer nu då?

– (skratt) Det brukar den väl göra, men det handlar också om att spelare ska vara friska, man vet ju inte. Jag hatar att spekulera om det där, medan ni älskar det, säger Jeremejeff.

Landslaget nästa?

Med 21 mål på 20 matcher är Alexander Jeremejeff högaktuell för Janne Anderssons landslag som spelar Nations League i september. Förbundskapten Janne Andersson presenterar truppen nästa onsdag.

Jeremejeff har inte hört något ännu, men säger:

– Det är klart att det hade varit häftigt. Det är något jag knappt tänkt på tidigare. Men det är klart, ju bättre det går så kommer de här frågorna mer och mer, och det är kul.

Han tillägger:

– Det har känts bra överlag, men det är bara en bonus i så fall.

Närmast för BK Häcken i allsvenska guldstriden väntar tabellsexan Kalmar FF borta på måndag. En match Jeremejeff inte trodde att han skulle kunna spela. Detta med anledning av att han drog på sig sitt tredje gula kort mot Degerfors i helgen efter en överdrivet ironisk gest i riktning domaren (en applåd efter ett domslut till Degerfors).

– Det var inte så smart. Det går inte att försvara. Men det var inte mot domaren, jag vände mig om, jag vet inte om det spelar någon roll. Det var inte så smart. Jag tycker det var ett märkligt domslut också… eller skit samma förresten, säger han.

ANNONS

Nytt för i år är dock att spelare slipper avstängning om det går tio matcher mellan varning två och tre. Vilket det i Jeremejeffs fall gjort.

– Jag trodde att jag var avstängd, men tack vare den nya regeln får jag spela mot Kalmar, säger han.

Visste du det när du gjorde den ironiska applåden?

– Nä, det visste jag inte. Så då var jag ännu mer bitter. Men det är skönt, det är en bra regel, säger Alexander Jeremjeff.

Efter Kalmar-matchen väntar Hammarby hemma på Bravida Arena. En match som redan är slutsåld – elva dagar före avspark – enligt klubben.

Nya regeln vid varningar

Om exempelvis en spelare blir varnad i den första omgången och sedan inte blir varnad i lagets tio efterföljande matcher, så tas det gula kortet bort till den tolfte omgången. Det spelar ingen roll om spelaren startat, hoppat in eller inte kommit till spel i lagets tio efterföljande matcher.

Samma sak gäller om en spelare står på två gula kort efter två omgångar och laget sedan spelar tio raka matcher utan att spelaren varnas. Då står spelaren på ett gult kort i den 13:e omgången. Om spelaren däremot tar ett gult kort i den första omgången, ett i den femte och ett i den sjunde, så blir spelaren avstängd som vanligt.

KÄLLA: Fotbollskanalen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS