Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alexander Jallow. Bild: AXEL BOBERG
Alexander Jallow. Bild: AXEL BOBERG

Alexander Jallow klar för IFK Göteborg

Han var mer eller mindre helt klar för IFK Göteborg redan i somras, men i sista sekund stoppades affären.
Men nu är Alexander Jallow faktiskt klar för Blåvitt. Nu berättar försvararen om värvningskarusellen som nu nått sitt slut.
– Jag var inställd på att flytta, säger Alexander Jallow.

IFK Göteborg har gjort sin första värvning inför säsongen 2020 och det är försvarsspelaren Alexander Jallow som har skrivit på ett fyra år långt kontrakt med Blåvitt.

Jallow kommer närmast från en stark säsong i Jönköping Södra som så när ledde till kval mot allsvenskan.

Alexander Jallow har tidigare ryktats vara mer eller mindre klar för IFK Göteborg och en bild på Jallow med Blåvitt-tröja läckte också ut. Affären blev däremot inte av den gången och Blåvitts sportchef Kenneth Andersson förklarade att blivit ett pinsamt fel i maskineriet.

LÄS MER: Uppgifter: Därför sprack Jallow-affären

Så är inte fallet den här gången.

När GP når Alexander Jallow är han lättad över att det äntligen är helt klart och att han nu är IFK Göteborg-spelare. Något som ytterbacken var helt inställd på att bli redan i somras.

– Det var såklart jättejobbigt. Speciellt de första veckorna, men det var skönt att man hade match några dagar senare så att man kunde spela den och släppa allting, men såklart var det jobbigt, säger Alexander Jallow.

Hur säker var du på att du skulle bli klar för Blåvitt då?

– Jag var inställd på att flytta, sedan var inte alla parter överens till slut så det blev ingenting. Men de fortsatte följa mig och jag fortsatte prestera så då togs kontakten upp igen efter säsongen, säger Jallow.

Hur är känslan nu då när det äntligen är klart?

– Det känns fantastiskt skönt. Det här är en klubb jag velat gå till och det ville jag redan i somras. Det känns som en bra klubb för mig att utvecklas i och jag vill vara med på den resan som Göteborg håller på att göra just nu, säger Jallow.

Vad är det förutom det som gör att du velat gå tilll Blåvitt?

– De spelar en fin och attraktiv fotboll och som är väldigt underhållande. Jag tror att jag kommer passa bra in i det spelsättet och jag tror att det kommer bli ännu bättre ju längre tiden går.

Med den säsongen du har bakom dig, hur känns det nu att få ta det här klivet?

– Det känns fantastiskt. Jag har ju spelat i allsvenskan tidigare, men fick jag inte spela så många matcher. Nu vill jag göra det, prestera och visa vad jag kan.

Vad ser du mest fram emot den här säsongen?

– Just nu längtar jag till att få kliva in på Gamla Ullevi, göra min allsvenska debut och höra "Snart skiner Poseidon" tillsammans med alla fans, säger Alexander Jallow.

"Höll ett öga på honom"

En annan som såklart är nöjd över att värvningen av Alexander Jallow äntligen är i land är IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson som led med ytterbacken när affären inte gick i lås i somras trots att det var så nära.

– Det var extremt nära, det är ingen hemlighet. Det var snopet och man kände ju extremt mycket för Alexander när det var så nära och vi inte kom riktigt hela vägen fram. Alla parter ska vara redo, framme och klara med allting för annars blir det inte gjort, säger Kennet Andersson.

Men ni fortsatte följa honom?

– Absolut. Vi hade fortfarande god kontakt när det inte blev av och sedan släppte vi den kontakten när det inte blev av, men vi höll ju ett öga på honom som spelare naturligtvis och tog chansen igen, säger Andersson.

"Ögonen bara lyser på honom"

Förutom Alexander Jallows spelstil som Andersson tror kommer passa väldigt bra in i lagets sätt att spela fotboll så har en ytterligare nyckel varit hans egen vilja att komma till IFK Göteborg.

– Det är en spelare som verkligen, verkligen vill vara här. Ögonen bara lyser på honom när man pratar om Ullevi och Kamratgården. Allting känns rätt med honom och det känns otroligt skönt att det är klart, säger Kennet Andersson.

Nu har ni gjort er första värvning inför säsongen 2020. Hur ser det ut i övrigt?

– Det krävs att spelare vill hit och det ska passa in i vår budget. Det krävs att det passar tekniskt och taktiskt med våra tränare. Vi har många krav som vi vill ställa på en spelare, sedan inser vi såklart att vi inte kan ställa alla de kraven alla gånger, men vi försöker vara så noggranna vi bara kan. Det är inte någon stängd dörr till att det kommer någon mer. Det kan det göra, säger Kennet Andersson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.