Alexander Isak slog till i debuten mot Liverpool

Första matchen – första målet. Alexander Isak slog till och satte 1–0 i Premier League-debuten mot Liverpool. Efter insatsen hyllas han i England.

ANNONS
|

Se målet här!

Alexander Isak kastades in direkt från start för Newcastle under onsdagens bortamatch mot storlaget Liverpool

Isak rekordvärvades från Real Sociedad så sent som i fredags förra veckan. En övergång som har varit hett omdiskuterad med tanke på att Newcastles nya saudiska ägare.

Svensken fick i lördags se sitt Newcastle spela 1–1 mot Wolverhampton från läktaren då hans arbetstillstånd inte hunnit bli beviljat.

Tidigare under dagen rapporterade flera engelska medier att Isak fick beviljat arbetstillstånd och sen stod det klart att 22-åringen skulle starta.

Alexander Isak fick en drömstart på sin tid i Premier League.
Alexander Isak fick en drömstart på sin tid i Premier League. Bild: PHIL NOBLE

Slog till redan i debuten

Och vilken debut sedan, knappt 40 minuter in i matchen slog den svenska anfallsstjärnan till och satte 1–0.

ANNONS

Sean Longstaff hittade Alexander Isak, som ställde backlinjen med en löpning i djupled, med en fin djupledspassning och svensken gjorde inga misstag när han satte sitt första Premier League-mål i karriären.

– Det är en sensationell debut av Alexander Isak. Sådana ord måste man använda när man går ut på Anfield, får ett läge och gör sådär, säger Erik Niva i Viaplays studio.

Isak fick ytterligare en boll i mål i den andra halvleken, detta efter att han fintat bort två Liverpool-försvarare. Men målet vinkades av för offside.

Det stannade där i målväg – men svensken fortsätter sin succédebut i brittisk media. Där är skribenterna lyriska.

Hyllas

The Shields Gazette ger honom en nia i betyg på en tiogradig skala och motiverar:

”En utmärkt debut. Avlossade ett tidigt varningsskott och slet tappert mot Virgil van Dijk i luften. Ett fint avslut som öppnade hans målkonto i Newcastle United och sedan berövad på ytterligare ett fantastiskt mål efter att ha lurat Joe Gomez och Andy Robertson men blivit flaggad för offside”.

”Satte ett stort avtryck i sin debut och skapade oreda för Liverpool. Fantastiskt första mål för klubben och sedan oturligt snuvad på ett andra på grund av offside. Visade också en stor styrka i det fysiska spelet”, skriver The Chronicle, och delar ut en åtta i betyg, medan Daily Mail konstaterar att han ”levde upp till hajpen”.

ANNONS

Aaron Stokes, reporter på The Chronicle, jämför honom på Twitter med en av Premier Leagues största genom alla tider.

”Alexander Isak ser redan ut som ’the real deal’. Rör sig superbt utan boll, totalt orädd när han utmanar försvararna och klinisk när han gör sitt första mål. Man förstår varför så många har jämfört honom med en ung Thierry Henry”, skriver han.

Matchen slutade med Liverpool-seger efter att Roberto Firmino först kvitterat i andra halvleken och Fábio Carvalho senare satt ledningsmålet på stopptid.

Efter att Isak bytts ut höjdes frågetecken om debuten skulle bli än mer spolierad. Detta då han sågs sitta med en ispåse på bänken. Men i Viaplay lugnar han de oroliga.

– Det är bara en lårkaka, säger han.

LÄS MER:Alexander Isak klar för Newcastle – får monsterlön

LÄS MER:Shearer: "Summan är något Isak får leva med"

LÄS MER:Isak fick se sen Newcastlekvittering

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS