Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Alexander Faltsetas har tröttnat på att sitta på bänken

En avstängning på Gustav Berggren – en väg ut ur frysboxen för Alexander Faltsetas som fått nog av att sitta på bänken.
– Jag trivs inte med min situation, säger mittfältsveteranen.

Efter sju raka petningar var Alexander Faltsetas tillbaka i Häckens startelva när Elfsborg kom på besök i slutet av september.

Anledningen? Erik Friberg var avstängd.

Sen var det tillbaka till frysboxen för mittfältsveteranen som inte spelat en minut sedan förlusten mot Boråslaget. Mot Helsingborg, på lördag, ser det dock ut att finnas en väg in i startelvan igen.

Anledningen? Gustav Berggren är avstängd.

Alexander Faltsetas är helt enkelt Andreas Alms tredjeval. En ovan sits för mittfältsveteranen som förra säsongen startade samtliga matcher som han spelade, precis som säsongen dessförinnan.

– Det är självklart tufft. Jag har aldrig varit i en sådan situation i hela mitt liv. Men det är upp till Andreas (Alm) att sätta det laget han tycker presterar bäst. Jag vet vad jag går för, många andra vet det också. Men självklart, det är tufft i min situation, säger han.

"Håller en hög allsvensk nivå"

Men nu ser Faltsetas som sagt ut att, för blott 17:e gången det här säsongen, ta plats i Andreas Alms startelva. Därmed är det upp till bevis för en spelare som tycker sig ha bevisat vad han kan under en lång tid.

– Det är svårt, jag har presterat på den här nivån i många, många år och jag har gjort det bra. Sen har jag inte fått spela så mycket och då gäller det att träna på själv och visa vad man kan, jag vet att jag håller en hög allsvensk nivå. Så det är bara att tuta och köra nu om man får spela.

Har du fått någon förklaring till varför du inte spelar? Vad vill Andreas Alm se av dig?

– Det håller vi för oss själva, vi har haft lite tjôt. Så det är lugnt.

Men du har fått en förklaring?

– Ja, det har jag väl. Ja.

"Trivs inte"

Med tre matcher kvar att spela har Häcken ingenting att spela för, möjligtvis titeln "Bäst i stan". För Faltsetas, som har ett år kvar på sitt kontrakt, handlar det om att försöka spela till sig en förändring inför nästa säsong.

– Det är svårt för mig att säga. Jag har varit här i två och ett halvt år. Det har gått bra när jag har spelat, vi har kommit till Europa, vi har vunnit guld och så. Så jag känner att jag har gjort det bra här. Men vi har en bra trupp med mycket ungt och gammalt, så det gäller att hålla uppe nivån och försöka vara professionell.

Skulle du säga att du trivs i Häcken?

– Nej, jag trivs inte med min situation. Sett utanför är det hur bra som helst, jag har mina nära och kära nära och allting. Men situationen jag befinner mig i nu gillar jag inte.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.