Alexander Bernhardssons käke bruten efter otäcka smällen

En bruten överkäke och lossnade tänder. Så löd beskedet efter att Alexander Bernhardsson fallit med ansiktet före i marken på Gamla Ullevi.
– Han är på akuten för att röntgas förstås, säger lagläkare Örgrytes Lars Peterson.

ANNONS
|

Örgryte har haft sin beskärda del av skador under säsongen 2019.

Under mötet med Degerfors dröjde det inte länge innan listan av skadade spelare förlängdes med ett namn till.

Det hanns bara spelas fotboll i två och en halv minut innan succéspelaren Alexander Bernhardsson tvingades lämna matchen efter en otäck smäll.

Det här efter att anfallaren fallit med ansiktet före i backen efter en närkampssituation med Degerfors Christoffer Wiktorsson.

Tämligen omgående stod det klart att Bernhardsson inte kunde spela vidare. Anfallaren fick ledas till omklädningsrummet, samtidigt som han blödde ur munnen.

– Han landade på hakan och fick då en kompression och då sprätte den (käkramen reds. anm) av, den är lite svagare. Överkäken bröts in till leden, säger Örgrytes lagläkare, Lars Peterson efter matchen.

ANNONS

"Blödde rätt bra"

Ännu kan man dock inte helt slå fast hur allvarlig skadan på Bernhardsson är, även flera tänder ska ha lossnat under fallet.

– Han är på akuten för att röntgas förstås, så får vi se hur allvarligt det är. Men man kan befara att själva ramen på käken har gått av. Samt lossning av tänder i nedre käken, det blödde rätt bra. Det vet jag inte hur allvarligt det är förrän vi har all fakta på bordet, säger Peterson, som berättar att talangen var skakad efter händelsen.

– Han hade väldigt ont och var omtumlad och orolig, säger Peterson som dock inte tror att skadan ska ge några bestående men.

– Inte om man opererar ganska tätt inpå skadan, för då går det att korrigera och fixera det.

Efter matchen bad Degerfors Christoffer Wiktorsson Öis lagläkare om numret till Alexander Bernhardsson för att kontakta honom efter olyckliga skadan.

Bernhardsson väntas vara borta över jul och nyår.

ANNONS