Alexander Axén om IFK Göteborgs avvinkade mål

Christian Kouakou trodde han hade kvitterat för IFK Göteborg på Gamla Ullevi. Då vinkade domaren för offside, vilket fick Dplays expert Alexander Axén att reagera.
– För mig är det jätte jättekonstigt, säger han.

ANNONS
|

IFK Göteborg var rejält utspelade på Gamla Ullevi. Hammarby hade full kontroll på tillställningen och tog en välförtjänt ledning 20 minuter in i matchen.

Men detta till trots var Blåvitt när att få gå in i pausvilan med ett likaläge.

Bollen var trots allt inne i mål. Christian Kouakou såg, av allt att döma, ut att ha gjort sitt första mål sedan han anslöt till klubben på en hörna. Men linjedomarens flaggan var uppe i luften - målet vinkades av för offside.

Något som fick Dplays expert Alexander Axén att reagera.

– Det är en jättefin hörnvariant som de har tittat på och tränat på såklart. Han ( (Mattias Bjärsmyr, mittback i Blåvitt) kommer fram, nickskarvar (till Kouakou reds.anm) och jag säger att det är över en meter (till godo reds.anm). Det är mycket i fotboll när man dömer offside eller inte.

ANNONS

Han fortsätter:

– För mig är det jätte jättekonstigt att de vinkar där, för det är inte ens nära faktiskt. Jag förstår Alf Westerberg där, att de blir besvikna. Det är en gratisbiljett in i den här halvleken med tanke på att de har varit helt utskåpade. Att då kunna få 1-1, det är precis vad man behöver.

”Klart det har stor betydelse”

I IFK Göteborgs utsatta läge och efter en halvlek där man så gott som varit chanslösa hade en sen kvittering betytt väldigt mycket.

– Det är jättestor skillnad när man sitter i omklädningsrummet. Hammarby är jättenöjda med sin match och så står det 1–1, så det är klart att det har stor betydelse. Det är jättesvårt att göra mål i fotboll. Att då göra regelrätta mål och inte få dem, klart det tar jättestyggt på en.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS