Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: LINE SKAUGRUD LANDEVIK

Albin Skoglund klar för ny klubb

Albin Skoglund lämnar BK Häcken – men inte för spel i Öis, som han var utlånad till under hösten. I stället är 20-åringen klar för Varbergs Bois.

För några veckor sedan stod det klart att Albin Skoglund inte skulle få något nytt kontrakt med BK Häcken. Rykten placerade honom i Öis, klubben han var utlånad till under hösten, men nu meddelar Varbergs Bois att 20-åringen har skrivit på för klubben.

– Jag är väldigt glad över att vara här. Jag ser mig som en offensiv mittfältare, först och främst, men gillar även att hjälpa till i defensiven. Jag känner att jag har bra avslut och passningar i sista tredjedelen. Mina mål är få speltid, ta en plats och hjälpa laget så högt som möjligt, säger Skoglund till Varbergs Bois hemsida.

Varbergs sportchef, Kujtim Bala, om värvningen:

– Jag tycker att vi får en spännande talang till Varbergs Bois. Han gillar att utmana sin motståndare och jobbar hårt för laget. Hans ålder är jätteintressant med hans offensiva kvalitéer som han besitter. Albin kan även spela på alla de offensiva positionerna.

Albin Skoglund inledde sin karriär i Finlandia/Pallo. När han var elva år gammal gick flyttlasset vidare till BK Häcken, där han senare spelade till sig ett a-lagskontrakt. Men talangen lyckades aldrig slå sig in på allvar i Hisingsklubben och under hösten lånades han ut till Sällskapet. Där noterades han för tolv matcher.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.