Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Albaeks uppmaning: "De måste fan visa att de vill vara här"

Blåvitt har sex ungdomsspelare med sig till Dubai – något som får Mads Albaek att hoppas.… – De måste fan visa att de verkligen vill vara här, säger han.

Tom Amos, Edvin Dahlqvist, August Erlingmark, Erik Gunnarsson, Andreas Öhman och Måns Saebbö är alla spelare från U-truppen som är med Blåvitt i Dubai. Mot Bröndby i den första matchen under lägret fick endast August Erlingmark speltid – de andra satt på "läktaren".
Efter ett par säsonger där U-spelarna lyst med sin frånvaro kring A-laget är det nu fler än på många år som får känna på hur det är med de "stora grabbarna". En som själv slog igenom tidigt och vet vad som krävs är Mads Albaek. 
– Jag hoppas att de tar chansen nu och inte bara är nöjda med att vara här. De måste fan visa att de verkligen vill vara här. För oss känns det som att vi inte har så mycket spelare i truppen så nu är det fan dags för de unga att komma fram, säger han.

Vad säger du om de som är med här?
– Jag tycker det ser bra ut och de som kommer in gör det bra. August nu och det är egentligen bara att köra på och hålla inte håll igen. Kör bara, kör.

Extra imponerad var han av Pontus Dahlberg. Den 18-åriga målvaktstalangen som bjöd på en finfin insats.
– Jag hoppas att det inte sitter någon shejk på läktaren nu och vill köpa honom, säger han och skrattar.
– Nej, men det var fint för honom att få göra debut efter att ha varit sjuk senast. Det måste varit fint att få spela och han gör en helt okej match. Den där trippelräddningen, den var bra den, berömmer Albaek.

Börjar du känna dig gammal?
– Absolut, haha! Även fast man inte är särskilt gammal så klart man tänker så ibland.