Mads Albaeks vänsterfot stod för många fina passningar.
Mads Albaeks vänsterfot stod för många fina passningar.

Albaek visade att han blir en tillgång

ANNONS
|

IFK Göteborg kom till start i derbyt mot Häcken utan avstängde Gustav Svensson och bänkade Sebastian Eriksson. Säsongens ordinarie innermittfält var alltså borta.

De platserna tog i stället Tom Pettersson och nyförvärvet Mads Albaek hand om.

Läs också: Rieks hetast i hett derby

Och Albaek visade omedelbart att han kommer att blir en stor tillgång för IFK. Han hämtade boll, höll i, fördelade och slog tre, fyra riktiga fina crossbollar i djupled. Varje gång på "foten". Lugnt, säkert, distinkt. Det var många bollar gick genom Albaek och han smälte bra in i sin nya miljö.

– Fotboll är ju ganska enkelt. Jag har spelat i många år och jag är säker på att det kommer att bli bättre. Nu ser jag fram emot att få träna och spela med killarna och lära känna dem bättre. Och att de lär känna mig bättre.

ANNONS

Jörgen Lennartsson, tränaren, hade sagt till honom att gå in och styra på mitten. Det gjorde han.

– Jag skulle hålla i bollen, ta det lugnt och göra precis så som han har sett mig göra många gånger. Jag tycker att det fungerade fint, vi saknade lite tryck på bollhållaren ibland men annars var det bra.

Nästa match, mot Åtvidaberg, är Gustav Svensson tillbaka igen. Mads Albaek räds inte konkurrensen från Svensson, Eriksson och Pettersson.

–Så är det i toppfotbollen. Jag har spelat två år i Frankrike och där var det väldigt tuff konkurrens så det är inget som skrämmer mig. Det kommer att göra mig och mina lagkamrater bättre, säger han.

25-årige Mads Albaek kommer från sex veckors försäsongsträning med sitt gamla lag Reims.

Hur långt har du till toppformen?

– Det saknas en del fortfarande. Jag blev ju värvad nästan sista dagen, säsongen hade startat i Frankrike så det ska nog gå fort framåt. Senast jag spelade match var två veckor sedan men då spelade jag bara 45 minuter. Jag har inte spelat 80 eller 90 minuter på ett tag. Fyra träningsmatcher, men bara 45 minuter varje gång. Så det var lite annorlunda i dag, säger Mads Albaek.

ANNONS

Sören Rieks, mittfältskollegan som slog till med ett hatrick, var imponerad.

– Han gör det bra. Han ger ett lugn med bollen, fördelar bollarna jättebra, är alltid spelbar och väljer oftast de rätta besluten, säger Rieks.

Ett beslut som också kan vara rätt för Mads Albaek, som blev utbytt med tio minuter kvar av matchen, är nog att köra rehab på måndagen.

– Absolut, skrattar han.

ANNONS