Mads Albaek lämnar tyska Kaiserslauten och återvänder hem till Danmark.
Mads Albaek lämnar tyska Kaiserslauten och återvänder hem till Danmark. Bild: NILS JAKOBSSON

Albaek klar för dansk klubb: "Haft tankar på att vända hem"

IFK Göteborgs tidigare mittfältare Mads Albaek lämnar tyska Kaiserslautern och vänder hem till Danmark. 29-åringen lämnar en tuff tid bakom sig och är nu klar för fyra år i Sönderjyske.
– Det har varit en lärorik tid, men också turbulent i perioder, berättade han nyligen för danska Tipsbladet.

ANNONS
|

Dansken växte under tiden i IFK Göteborg ut till en nyckelspelare på det centrala mittfältet. Han lämnade 2017 Göteborg för spel i den forna storklubben Kaiserslautern men sejouren i Tyskland blev ingen lyckad historia.

Under danskens första säsong rasade klubben för första gången i dess historia ner till den tyska tredjedivisionen.

– Det har varit en lärorik tid, men också turbulent i perioder. Vi har haft många olika tränare och sportchefer – och det har varit situationer där vi inte har kunnat lämna arenan efter att ha förlorat en match eftersom missnöjda fans har väntat utanför. Men samtidigt har fansen bidragit till att göra det till en häftig upplevelse. Trots att vi spelar i tredjedivisionen har vi haft 22 000-24 000 åskådare på matcherna. Det är något du älskar som fotbollsspelare, berättade Albaek för danska Tipsbladet nyligen.

ANNONS

Öppnade dörren för Blåvitt

Albaek var en populär figur i blåvita kretsar och så sent som i februari i år öppnade han dörren för en återkomst till IFK Göteborg.

– Göteborg är alltid intressant. Min familj och jag hade en superbra tid i IFK och i Göteborg. Att återvända dit skulle vara en möjlighet om båda parter vill, sa han till GP.

Men så blir inte fallet.

Det blir i stället en återkomst till hemlandet där ett fyraårskontrakt med Sönderjyske nu är påskrivet.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få spela för Sönderjyske och att få träffa lagkamraterna. Jag har varit utomlands i sex år och haft tankar på att vända hem. Nu kom Sönderjyske med ett bra erbjudande samtidigt som klubben har en tränare jag känner. Det var avgörande för mitt val, säger han till Tipsbladet.

ANNONS