Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Albaek är redo för ett farväl: "Har hunnit tänka igenom"

Mads Albaek är redo för en sista match i den blåvita tröjan, efter matchen mot Örebro SK går flyget mot Tyskland och FC Kaiserslautern. – Jag har fyllt väskan med positiva minnen, säger mittfältaren efter sin sista träning på Kamratgården.

Den danske mittfältaren har fyllt sin väska i dubbel bemärkelse, för efter söndagens match borta mot Örebro SK så bär det av söderut för Albaek. Mot Tyskland och FC Kaiserslautern, men trots att ett farväl nu stundar känner 27-åringen sig inte allt för sorgsen.

– Jag har ju vetat att jag ska spela de tre senaste matcherna och har hunnit tänka igenom det, sen är det klart att det var lite vemodigt efter sista hemmamatchen. Men det känns inte så tungt, jag har spelat här i två år och gjort vad jag har kunnat. Nu ser jag mest fram emot matchen mot Örebro.

Vad tar du med dig från tiden i Blåvitt?

– Det är många fina minnen. Fin klubb, fin stad och fina supportrar, så det har varit två positiva år.

Bra relation med fansen

Under Albaeks sista träning på Kamratgården var det flera supportrar som kom fram till mittfältaren och önskade honom lycka till, samtidigt som de förklarade att saknaden kommer vara stor. Ett kvitto på en relation med fansen som Albaek värnat om.

– Jag har en fin relation med supportrarna, det tycker jag har varit jättebra. Det känns som en gengäld och jag tror de har tyckt det varit roligt med en spelare som har varit så nära supportrarna.

Alltid svårt med flytt

Att flytta på sig som professionell fotbollsspelare är mer eller mindre en vardag, få är spelarna som troget stannar i en och samma klubb hela karriären. Men trots att det är en del av verkligheten så är det alltid lite svårt enligt Mads Albaek.

– Ja absolut! Man vet att saker tar tid när man kommer till ett nytt ställe, att få nya kompisar och lära känna stället. Man vet om att det kommer bli lite av en omstart igen, men samtidigt tycker jag det är kul med nya utmaningar och jag ser fram emot att testa Tyskland och Kaiserslautern.