Alavés-målvaktens blunder – utvisad efter 19 minuter i omstarten

Efter lång väntan släpps La Liga-spelarna ut på planen igen. Alavés-målvakten Fernando Pacheco var kanske väl taggad på att spela fotboll igen. I omstarten mot Espanyol stod han för en ordentlig tavla och blev utvisad efter bara 19 minuter.

|

Till följd av coronaviruset har den spanska fotbollen har varit på paus sedan 10 mars. I torsdags återupptogs dock ligan och under lördagen gjorde Alavés sin första match sedan uppehållet när de gästade tabelljumbon Espanyol.

Det blev dock inte vad bortalaget hoppats på utan man fick åka hem med en förlust med 2-0 i ryggen.

Och mardrömmen började tidigt.

Redan efter 19 minuter fick målvakten Fernando Pacheco syna det röda kortet – efter en riktig blunder.

Pacheco rusade ut för att nå en långboll först – vilket han gjorde. Dock fick han händerna på bollen en bra bit utanför straffområdet och där var matchen slut för 28-åringen.

– En alldeles katastrofal återkomst till La Liga för Pacheco, säger C Mores kommentator i sändning enligt Sportbladet.

Med en man mindre på planen lyckades Alavés hålla 0-0 länge men precis innan halvtidsvilan kom 1-0 och direkt efter paus även 2-0 till Espanyol.

Alavés ligger efter lördagens match på en fjortonde plats i en haltande tabell och Espanyol är trots segern kvar på jumboplatsen.